Aviseringar
Rensa alla

13 årig tjej - väger 80kg - Hur ska jag gå ner i vikt?


Om du vill få smalare lår så råder jag dig att inte springa/träna benen för mycket för då blir musklerna större och så blir benen bredare. Ta istället en sk. Powerwalk varje dag och ät sunt. Dvs ät inte så mycket kolhydrater t.ex pasta, ris, potatis, och vitt bröd. Drick vatten eller mjölk till maten, småät inte mellan målen. Och var inte för sträng med det, utan unna dig nåt speciellt gott iband. Dock bara en gång i veckan.

Prata också med en läkare och dina föräldrar och be om råd och se till att dina föräldrar lagar hälsosam mat som kan innehålla: fisk, kött, och grönsaker.

Till frukost kan jag tipsa dig om Rågen-bröd med skinka/korv och någon grönsak på. Åt inte för mycket smör och mjuk ost för det innehåller mest fett. Du kan också göra iordning någon god smoothie med bär och frukt. Det är superdupergott och nyttigt! Drick ett glas mjälk till frukosten. Det är bra för magen.

Lycka till!;)


   
SvaraCitera

Jag är inte glad för din skull. Men verkligen inte för min egna heller! Jag fyller 13 i Februari. O jag är 163 cm hög. O senast jag vägde mig själv vägde jag 74 kg. Men vet ej nu efter julen. (Vågar inte väga mig heller.. Vill inte se de siffrorna..) Mitt nyårslöfte är nu att jag ska gå ut med hunden minst 1 gång om dagen. (Annars är de pappa som går ut med han). O att jag ska byta ut godiset mot massa goda frukter o nötter! T.ex Mango, cashnew nötter hure nu stavas, o koncerverade persikor! Yum! 😀 Jag är så taggad! + Så ska jag snart börja rida på stor häst!! Weee! [y]


   
SvaraCitera

Sluta ät godis, drick inte läsk. Enklare än man tror och kilona droppar av innan man hinner protestera. Äter man mycket snabbmat är det nog bra att sluta göra det också. Och/eller bara äta sådant nån gång då och då.


   
SvaraCitera

Jag är 13 år och 153cm lång och väger 45kg och jag är normal vikt men öhm vet inte men löpning funkar alltid för det är typ allmän fettförbränning...och så ska man äta riktig mat inte smörgås, pålägg, chips, godis, snacks, kex och sånt...
jag  tycker jag är väldigt fet vid magen så mitt mål är att få bort bukfettet....


   
SvaraCitera

Hej! Det är svårt att över internet bedöma om någon verkligen behöver gå ner i vikt av medicinska skäl, och vi på Ungdomar.se vill inte uppmuntra till bantning, speciellt inte när det gäller unga människor. Vi råder dig därför att ta kontakt med en läkare, kurator eller dietist som kan ge en professionell och säker bedömning, och hjälp om det behövs!

Bästa sättet att komma i kontakt med en sådan är att ringa sjukvårdsupplysningen på nummer 1177. Du kan också kontakta din närmaste ungdomsmottagning så hjälper de dig att hitta rätt!


   
SvaraCitera