Aviseringar
Rensa alla

16 år bor i fosterfamilj, behöver råd till eget boende


Ämnesstartare

Hej, som sagt bor i fosterfamilj sen 2 år tillbaka (har bott i en innan också) och har haft med soc att göra sen jag var 7 år. ska göra det kortfattat. bor i fosterfamilj och klarar inte av det, sen jag var 7 har har jag fått ta handom mig själv när jag bot hemma hos min biologiska mor det vill säga diska,laga mat,städa, gå upp till skolan med mera så klara helt enkelt inte av att allt helt plötsligt bara ska bli helt slappt + att det känns som om fosterfamiljen (även den andra jag bode i) bara bryr sig om pengar har pratat med soc om detta men att de inte har några ungdomslägenheter eller något som helst eget boende över huvudtaget.. samt att de senaste 2-3 mån har jag inte ens varit hemma i fosterfamiljen på grund av dessa problem men soc tar ändå inte tag i det utan försöker bara få mig tillbaka till fosterfamiljen. kan jag på något sätt få hjälp/stödd på något sätt och vad för alternativ har jag UTÖVER fosterfamilj. läste på någon soc sidda också att om man har starka skäll till eget boende under 18 så kan man få det vet någon vad det räknas som? tex magsår,deprition mm???? glad för snabba svar och säg till om mer information behövs

glömde säga har LVU


   
Citera

Om jag hade eget boende så kunde du fått bo hos mig! [blush]


   
SvaraCitera

visste ej att s3on svingade åt det hållet


   
SvaraCitera

Blivande_japan:

visste ej att s3on svingade åt det hållet

haha precis vad jag satt och tänkte på [tard][tard]


   
SvaraCitera

Blivande_japan:

visste ej att s3on svingade åt det hållet

[tired] Tycker om välgörenhet ju, skulle gärna låta 30 flyktingar bo i min lilla 2:a om jag hade en sådan. [cute]

Edit: Okej, överdrev lite.. Men 5 skulle lätt få plats! [wink]


   
SvaraCitera

Gå till soc. Kräv eget boende. Lämna inte förrän du får det!

Lycka till [love]


   
SvaraCitera

S3ON:

Tycker om välgörenhet ju, skulle gärna låta 30 flyktingar bo i min lilla 2:a om jag hade en sådan.

jojo, det brukar heta så! [wink]


   
SvaraCitera

Kräv att få byta socialsekreterare. Eget boende kanske är att hoppas på för mycket, men du ska ju i alla fall få byta familj om denna inte är bra.


   
SvaraCitera

Som sextonåring kan du nog inte förvänta dig eget boende tyvärr, men tala för all del om precis hur du har det. Det mest troliga är ju dock att de vill att du prövar en annan familj, även om jag förstår att det inte var vad du var ute efter.


   
SvaraCitera