Aviseringar
Rensa alla

16 år kanske gravid.


Förstår att det måste kännas jobbigt att kommunikationen minst sagt brister i din relation till dina föräldrar.
Jag tror dock att din mamma kan ha en poäng i det hon säger och att deras reaktioner inte är konstiga, deras tonårsdotter har ju just berättat att hon kanske är gravid!

Jag kan inte berätta för dig vad du ska göra, men här kommer i alla fall några _ytterst väsentliga_ frågor du kan ställa dig själv som jag kommit på utifrån _ditt inlägg_ för att du på egenhand ska få lite rätsida på vad du egentligen har tänkt dig, jag tycker dock du ska prata med ungdomsmottagningen om detta så fort som möjligt.

- Är det en smart ide att få barn om det krävs ett så pass stort "stöd" som involverar i princip ALLT som du egentligen som blivande förälder _borde_ klara av själv?

t.ex

- Bostad som det är rimligt att två vuxna och ett barn ska få plats i.

- Försörjning av dig själv, barn + ev. din partner? (Hyra, el, mat, hygienartiklar, kläder, skor, fritid, transport, sparande etc)

- Uppfostra och ta hand om ditt barn på egen hand och se andra människor som ett stöd för; barnvakt _någon gång om året_ och att bolla idéer om val av vinteroverall och vad du ska göra om din son/dotter skriker konstant två månader i streck. Inte som någon som kan ta emot dig när du eventuellt inser att du inte klarar av det här längre. Eller för att du en dag känner att du faktiskt har en JÄVLIGT dålig dag och bara vill ta en paus!
Självklart kan du och din sambo avlasta varandra, men att förvänta dig att även ha fostermamman som ansvarande vuxen över _ditt_ barn blir väl lite tokigt?

- Klara av att ta hand om er försörjning, dina egna problem och samtidigt ta hand om ert barn

- Vara beredd på att du kanske inte får ett friskt barn, utan ett barn som kräver extra mycket omsorg, kan vara allt från en psykisk sjukdom till ett barn som blev gravt handikappat på grund av en komplicerad förlossning. En del är inte ens lite självgående vid 20-års ålder, en del lever inte ens längre när dom är 20.

Visst finns det föräldrar som i _efterhand_ inser att både dom och barnet skulle må bättre av att någon tog hand om barnet åt dom varannan helg under en kort period för att föräldrarna ska kunna landa och komma till rätta igen. Och det är inget fel med det
_MEN_
Är det verkligen rätt för varken barnet eller DIG om du går in i ett föräldraskap där förutsättningen för att det ska fungera är att någon annan vuxen tar hand om dig?

Det spelar mig ingen roll om man i din situation är 15 eller 40, jag tycker personligen ändå inte att man ska anta sig ett livslångt ansvar över någon annans liv om man inte ens kan se över de grundläggande behoven för sig SJÄLV först.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Erraaan:

det
gå bra att jag bodde där och att hon ger oss all stöd
vi behöver, hon säger det är jätte viktigt.

Erraaan:

hon kommer alltid
stötta oss och hjälpa oss när vi behöver hjälp.

Nej. Lita inte på att någon annan kommer kunna/vilja försörja dig.


   
SvaraCitera

patrick bateman:

behåll ungen. du kan ju inte döda en människa

Nej förstör ungens liv istället![rolleyes]


   
SvaraCitera
smisk

isola:

Sådant här får mig att önska att man fortfarande tvångssteriliserade folk.

Nonchalant:

Åtminstone tvångsabort för personer under 18 år.

Vilken vacker värld det skulle vara... [love]


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

looptroop:

Nej förstör ungens liv istället!

det gör man väl inte?


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Ingen bra idé att ''chansa'' på om man är gravid. Säkerhetsställ diagnosen innan du gör något förhastat.


   
SvaraCitera

tror att du är 1 troll


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Nonchalant:

Åtminstone tvångsabort för personer under 18 år.


   
SvaraCitera

Känns det bra, och du kommer kunna ta det STORA ansvaret så tycker jag du ska satsa! [bigsmile]


   
SvaraCitera

Jag tycker verkligen inte du ska satsa. Taskigt mot barnet och dig själv. Du är 16 ÅR, inte en ålder att skaffa barn i .... många har inte ens haft sex då.

Gör ett graviditetstest!


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Rosanyans:

Jag tycker verkligen inte du ska satsa. Taskigt mot barnet och dig själv. Du är 16 ÅR, inte en ålder att skaffa barn i .... många har inte ens haft sex då.

Gör ett graviditetstest!

Tips från coachen: Skriv inte i trådar som inte uppdaterats på över en månad och där frågeställaren sen länge är avregistrerad.

Eller, med andra ord::
Image


   
SvaraCitera

enhimmelskdrog:

+ gratis körkort

[bigsmile]


   
SvaraCitera

SERIÖST!hon frågar om hjälp så säger nästan alla gör abort,vill döda tonårsmödrar m.m! SLUTA FÖRI HELVETE!
min brors fd flickvän har en dotter som jag vart mamma till typ!hon brydde sig inte om ungen.stakars barn som har en mor som inte bryr sig.jag är bara 14 men jag vart som en mamma för henne innan hennes mamma dumpa min bror flickan,på tre år kallade mig tillochmed mamma!för det var jag som toghand om henne.jag kunde ha henne allt från 1timme till1 vecka!och hennes mamma hörde inte ens av sig!där är en dålig mamma tex.men hon fick barn när hon var 16.jag som är 14 år tog bättre hand om hennes unge.jag tog flickan som mitt eget barn.gav det värme kärlek och så himla mycket mer.jag saknar flicka så extremt mycket idag!men jag vet att det inte är samma sak att ta hand om någon annans barn.det är skillnad det vet jag me inte i detta läge. stötta henne nu.jag finns om du vill prata.jag har en vän tex som nu är 18 år och är trilling mor! jag stöttar dig jag vill det.jag önskar dig väl och massa kramar till dig jag finns för dej det vet du.♥


   
SvaraCitera

Vad är det för fel på er människor? Det finns mognare sett att uttrycka sina åsikter. Sjukt omoget att kalla henne för idiot och vilja sparka unga mammor i magen??? Det är ju ennu sjukare.... [tard]

- - - - - - - - - - - - - - - - - Sammanslagning 1 - - - - - - - - - - - - - - - - -

idolph:

SERIÖST!hon frågar om hjälp så säger nästan alla gör abort,vill döda tonårsmödrar m.m! SLUTA FÖRI HELVETE!

Du har helt rätt. Det är hennes val. Man får helt enkelt bestämma sig för vad som är bäst för en själv. Dessutom finns det ingen bestämd ålder för om man är bra mamma eller inte! Finns här och stöttar dig också! [love]


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

idolph:

Oj. Vad starkt av dig att orka lägga ned den tiden och det engagemanget. Men du var/är ju bara 14 år. Det där är inget som du ska behöva axla. Om mamman inte kunde ta hand om barnet, så hade ungen kunnat få komma till ett annat hem. Där fosterföräldrar - vuxna människor - hade kunnat sköta om allt det.

Läste nu förresten att du inte har hand om barnet idag. Vad hände med henne/honom?


   
SvaraCitera