Aviseringar
Rensa alla

18 år och är i vecka 5


JohannAlle:

Jag vill absolut inte bo hemma när mitt barn kommer till världen, vill helst bo ensam med min pojkvän (pappan).

Well you're fucked now [bigcheers]

JohannAlle:

Det jobbiga är att jag pluggar också och har bestämt mig för att plugga vidare tills min kropp säger ifrån.

Tills din kropp säger ifrån? När du typ är 73? [confused]

JohannAlle:

Så jag undrar, hur fixar man en egen lägenhet om man är ung och gravid?

Tja det är ruskigt svårt att fixa lägenhet bara man är ung, eller att fixa en över huvud taget. Dock brukar äldre ha ett fast jobb och kunna betala saker som hyra och räkningar. Detta skulle förmodligen du och din kille inte kunna göra, så det hamnar hos era föräldrar.

JohannAlle:

Går det överhuvudtaget?

Finns väl inget som är omöjligt men det kommer att vara ruskigt svårt och ni blir galet beroende av era föräldrar. Schysst liksom. Ni knullar och era föräldrar får ta straffet.

Nej gör abort fasen.


   
SvaraCitera

JohannAlle:

Så jag undrar, hur fixar man en egen lägenhet om man är ung och gravid? Går det överhuvudtaget?

I och med att du studerar har dina föräldrar skyldighet att försörja dig, det innefattar att betala för ditt boende, fram tills du fyller 21 år. De väljer såklart om du kan få ett eget boende eller om du ska bo kvar hemma. Dina och din pojkväns föräldrar skulle exempelvis kunna gå ihop med ett par tusenlappar i månaden för ett boende åt er tills ni studerat klart och kan försörja er själva eller få socbidrag. Ni skulle i så fall få leva på enbart era studiebidrag, barnbidrag när barnet är fött (plus eventuella tilläggsbidrag för att ni har barn).

Det ovan är fakta, ni kan inte försörja er som gymnasiestuderande och ert barnet utan annan inkomst från något håll.

Jag tänker inte bete mig nedsättande mot er, med kränkande ord osv, oavsett vad jag tänker. Jag berättar lite om hur samhället ser ut och delvis vad som krävs av en förälder.

Att hoppa av gymnasiet kan sluta med att man inte fortsätter plugga senare och det är jätteviktigt att ha fullgjort en utbildning när man ska söka jobb!

Idag krävs arbetsinkomst (om man inte tänker leva på socialbidrag) för att man ska ha råd med allt som hör barnet till. Man behöver ofta spara lite extra innan barnet kommer eftersom man ska köpa barnvagn, skötbord, vagga, spjälsäng, babysitter, bilbarnstol, kläder, skötgrejer, matstol etcetc ..och alla mindre attiraljer som man helt enkelt behöver. Det kan bli tiotusentals kronor sammanlagt, även om man inte köper allt nytt.

Det krävs mognad och inre styrka för att uppfostra ett barn. I början ska man hantera gråt och grundläggande behov. Sedan kommer barnet tidvis att bete sig illa och kämpa emot regler i trotsåldrarna. Har man mycket stress i livet och dålig ekonomi samtidigt är det såklart väldigt påfrestande.

Konstruktivt sett tror jag att de flesta som kommenterar vill dig, barnet och din pojkvän väl, att de tror att det verkligen kommer bli alldeles för svårt att klara av att ta hand om ett barn med så mycket press från skola, ekonomi och utan boende. Tänk på det själv, hur mycket som kommer krävas i ork och uppfostran, samtidigt som kroppen och mognaden förändras.

Livet är påfrestande. Pengar spelar roll. Barn kräver ork, kärlek, uppmärksamhet, tid, pengar. Framförallt byggs barns lycka utifrån ens egen. Känslor, positiva som negativa, upptas av barnet och påverkar dess livskvalité.

Jag tycker verkligen att ni ska fundera på ert beslut, fundera på ifall ni verkligen orkar och vill det här


   
SvaraCitera
edroon

   
SvaraCitera
Ämnesstartare

hahahahaha herregud, för roligt! nej har tagit diskussionen med morsan om framtiden och kommer fan inte lägga något ansvar i hennes händer som är mitt. tack för era jävla onödiga kommentarer, har hittat en bra lösning nu.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Min mamma skaffade min äldsta storebror när hon var 18 och för henne har det gått skitbra! Ville bara påpeka det till er som har sån jävla stolthet som ens skriver sån skit. Tack för hjälpen iaf


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

tvivlar inte på att ni kan lösa det men det hade ju varit hundra gånger bättre om ni i alla fall hade slutat skolan. men lycka till att plugga och ha en unge samtidigt.


   
SvaraCitera

JohannAlle:

jag är så sjukt emot abort

GÖR ABORT FÖR HELVETE!


   
SvaraCitera

Dessutom varför skriver du in till världens mest oseriösa forum om du blir sur över våra förslag. Kossa[no-no]


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

JohannAlle:

skriver sån skit.

Kom inte hit och gråt över att du förstört ditt liv sen bara!


   
SvaraCitera
Spyro

grabbar sätt på "carefacet"


   
SvaraCitera

Jävla patetiska tjej som sedan attackerar mig på Facebook.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

PixPoxy:

Jävla patetiska tjej som sedan attackerar mig på Facebook.

😀


   
SvaraCitera

Postorderhoran:

😀

HAHAHA, Jätte roligt[mad]


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Inte undra på att arbetsintervjuer brukar innehålla frågan: ''Har du ett förhållande med en kille'' - Risk att bli gravid.

Jag tycker också att det är skamligt för er kvinnor som tycker synda om sig själva efter en abort som även ''döper'' sina så kallade ''barn''. I så fall gör jag abort på löpande band.. [cheers]

Hur du än bestämmer dig att göra så önskar jag dig lycka till.

isola:

Men oj vad bra att du förberedde dig innan du bestämde dig för att skaffa barn hörru

[love]


   
SvaraCitera

För barnets skull, gör abort!
Sluta vara så självisk.


   
SvaraCitera