Forumet

Akne av choklad?

1449 57
Många säger ju att man får finnar av att äta choklad, men enligt alla informationssajter så är det en myt. Själv har jag märkt att antalet finnar jag får ökar efter jag ätit choklad. En gång hade min farsa varit utomlands med jobbet och köpt en massa godis och choklad åt mig, då åt jag som fan och fick mycket mer finnar än vanligt.

Vad tror ni? Myt eller ej?
det är socker i allmänhet som ger finnar. äter du en mjölkchoklad (som är massa socker i) får du klart finnar, om du har sån hy och har sådana gener typ. sen så om du äter en premiumchoklad med 70% kakao är det ju knappt nått socker i och då blir det ju mindre.

läste det någonstans [party]
eternallycute:

till viss del, fast fruktsocker är nyttigt, med tanke på att man äter det i kombination med en massa finigheter i frukterna


Påverkas man mer av "vanligt" socker som finns i exempelvis choklad än av fruktsocker eller är det ungefär lika?
Vill inte få finnar ju.[sad]
Har redan lite som jag försöker bli av med.
eternallycute:

man märker inte avdet från fruktsockret, tänk liksom om du äter en ferraribil, massa vanligt socker. och om du äter exempelvis ett äpple, vilket tror du hade vart bäst?:)


Okej, jag är en sån person som gärna vill vara säker, så. ^^
eternallycute:

med frukten får du massa vitaminer i dig också


Jo, det är ju det. En anledning till varför jag inte vill lägga ned med det. Frukt och juice är ju bra.
Naib:

Vad tror ni? Myt eller ej?


Det som jag alltid säger individuellt [bigsmile] Har samma "problem", då choklad ganska uppenbart ger mig mer finnar. Att choklad ger alla människor fler finnar är en myt! Sedan är det nog om man äter choklad och "kladdar" i ansiktet med det(hur det nu ser ut).

Men hade lika gärna kunnat vara kebab som gav mig fler finnar men nu är det inte så. hEJ HEJ
Äter man choklad, tvättar inte händerna så noggrant och sedan typ kliar sig i ansiktet, får man lätt finnar där eftersom om fettet kommer på huden bildas lätt finnar. Men om man tvättar händerna noga och undviker att ta på ansiktet är det ingen som helst fara. Samma sak med all fet mat.
Det är en MYT att det är en myt att man får finnar av choklad! Jag får för fasen ett bombnedslag av acne varje gång jag stoppar i mig en sådan där ask Extra Drops med sockerfri choklad i. Det finns ingen annan förklaring... Acnen i sig orsakas av en bakterie, men choklad, chips och sådant kan göra så att huden blir mer oljig och därmd mer trivsam för bakterierna.