Forumet - Ägg i bakning?

Ägg i bakning?

215 0 20

Spana också in:

Knothole:

ersätta ägg


Äggersättning (1 ägg) till mjuka kakor (max två ägg kan bytas ut):
-Koka upp 1 dl vatten med 1 msk hela linfrön. Låt svalna o sila sedan av. Använd “vattnet” (gelen).

-Värm 2 dl vatten med 1½ tsk fiberhusk under omrörning.
-1 tsk bakpulver. Tänk på att för mycket bakpulver ger smak, så ersätt inte för många ägg med bakpulver.

-NoEgg (vanlig butik)

-Loprofin (apoteket, är egentligen inte avsett för äggallergiker utan för njursjuka som behöver proteinreducerad kost)
Knothole:

Personer som är strikt veganer eller inte tål ägg, måste de skippa att äta det mesta bröd?


man har vanligtvis varken ägg eller mjölk i matbröd...

Knothole:

ller kan man ersätta ägg med någon annan råvara?


jao, finns alternativa recept till det mesta, vad man har som substitut varierar med vad det gäller. irenemaria verkar skolad i ämne