Forumet - Ägg och sojabönor+vatten..

Ägg och sojabönor+vatten..

530 0 20

Spana också in:

jakaerstark:

oja, går o göra mycket grejjer med det, vet du någon god?
har inte käkat så mycket pastasallader förut;/


Jag brukar bara ha bacon, majs, tomat och gurka i. Och pasta då, om du på något obegripligt sätt inte förstod att det ska med (vissa är ju jättedumma, man vet aldrig [blush]).
Men man kan ju ha räkor, kyckling, ärtor, sallad, morötter, ja, allt möjligt i. Och så kan man ju prova lite olika kryddningar och kanske någon sås eller så till. Möjligheterna är oändliga. Och har du dålig fantasi är Google din vän. [y]
mörknäs:

det där låter faktiskt rätt så vidrigt.


Oja, inget att festa på heller...
mörknäs:

budget


Jadu... Typ 20kr per portion, något i den stilen.

XMinGrönaLampaÄrDödX:

Möjligheterna är oändliga.


Tack, ska prova leka lite i köket med det där imorn då.
Får väl återkomma med resultat[cheers]

God Konsument:

Billigt och grymt gott. [y]


får kolla på det.
potatis är grymt underskattat.

rårakor, du behöver ett par stycken potatis, en lök, lite sojagrädde och lite sojamjöl. kryddor efter smak.

riv potatisen, blanda allt till en tjock smet, stek det. går att dryga ut med rivna morötter, kokta linser (galet gott, mer protein) och frön (solroskärnor är galet fint).

underbart med lingonsylt och kålsallad.

potatismos, bara koka potatis, mosa och blanda med sojagrädde/olja och krydda efter behag, med vitpeppar, muskot och salt. är gott att äta till linsbiffar, som man gör på precis samma sätt som man gör rårakor - bara det att man inte har i potatis, utan bara linser/morötter.

pastasallad, ta vad du har och blanda det. en bas på pasta, tomat, gurka, lök och bönor - variera med oliver, salladssorter, nötter/frön, majs, ärtor, avokado. samma sallad går ypperligt att göra på t.ex. bulgur/spelt (personlig favorit) eller liknande gryn.

en bra dressing är en del vinäger, tre delar olivolja och salt/peppar efter smak. ha i mycket vitlök.

paj är också ruskigt lätt att slänga ihop. en deg på tre dl mjöl, noll komma sjuttifem dl olja och två matskedar vatten. rör ihop, platta ut, låt vilja tio minuter, baka i ugn i 225 grader i tio minuter, fyll med valfri fyllning och baka i ugn igen i 30-40 minuter på samma temperatur.

bra fyllning är spenat/grönkål/broccoli med mosad tofu och stekt rödlök + en paket sojagrädde och kryddor.

hoppas det hjälpte. [y]
jakaerstark:

Väldigt bra tips, tack tack!!!


ett till bra tips är indisk gryta. överlag är grytor väldigt bra mat, som går att spara länge om man fryser den etc.

två dl okokta röda linser
två burkar/paket krossade tomater
en burk kokosmjölk
en buljongtärning
två klyftor vitlök
två gula lökar
en matsked gurkmeja
en halv matsked chilipulver
en matsked spiskummin
en halv matsked garam masala
lite pressad citron

hacka och fräs lök, skölj linserna och rör ner allt utom citronen i kastrullen. koka till linserna är mjuka.

serveras som det är med bröd eller med ris. för en matigare gryta kan man slänga i allt ifrån kikärtor till brytbönor eller vad man har, helt enkelt. det mesta passar!

galet god dessutom. ett tips är att ha strimlad vitkål i.
jakaerstark:

Gillar du att koka mat?


är mest inne på att ugnsbaka för tillfället, nä men. matlagning är fint!

håller på att planera en nyårsmeny bestående av ugnsbakade rotfrutker med fokus på potatis, och italienska kryddor, samt fyllda tomater och veganska kyckling-vinge-imitationer gjort på seitan(gluten).

som förrätt då.

tror det kan bli helt galet.
jakaerstark:

Jadu... Typ 20kr per portion, något i den stilen.


soppa är billigt, rör ner lämpliga rotfrukter och dylikt efter koktis, samt buljong och en burk krossad tomat. sen kan du baka bröd till det. tar ett tag att laga, men inte så aktivt. sen finns det mängder av pastasåser och grytor som kan ätas förslagsvis med ris, som ofta baseras på bönor och linser, vilket som bekant är billigt.