Forumet - Äpple och banan i samma påse - svart banan!!

Äpple och banan i samma påse - svart banan!!

700 0 8
Har du tänkt på varför bananen blirsvart i påsen?

-> Det är så att äpplen avger etylengas som kan påskynda bland annat bananers, avokadons och sharonfrukters mognad! Är de omogna kan du alltså ha de i en påse tillsammans med ett äpple över dagen.

Andra frukter som också avsöndrar etylengas är:
- Aprikoser, meloner, plommon, persikor, nektariner, papaya, passionsfrukt, päron och tomater.

Grönsaker som däremot inte mograr bra av etylengas är:
- gurka och squasch, som blir gula, bruna och sega i konsistensen.
- Dill och morötter får bitter smak.
- Sallad och purjolök blir gul och vissen.
- Bananer, nektariner, persikor och päron är också känsliga för etylengas och mognar mycket snabbt tillsammans med starka etylengasavsöndrare.

[wink]

Image

Spana också in: