Forumet - Äpplet

Äpplet

202 0 12
När jag begav mig mot köket, slängde upp skafferidörren, rotade fram påsen med äpplen, tog upp ett äpple och putsade det sådär lagom film-klitchigt mot mitt byxben för att sedan ta en stor smarrig tugga av det och strosa tillbaks hit till datorn, så bemöttes jag utav en högst fascinerande tanke.

Vad sjutton är det som gör att svenska äpplen är så pass mjöliga mot andra sorters äpplen, detta gäller alla sorter, svenska, färska äpplen = porösa och mjöliga.

Är det helt enkelt våra otroligt imponerande odlingstekniker som framhäver detta, eller är det jorden som vi sätter vära träd i kanske?
Använder vi kanske så lite besprutningsmedel att äpplena inte blir tillräckligt fuktiga? Eller är det kanske bara för att det är så pass kort fraktsträcka? - från trädet till truten.

Man skulle kunna göra listan lång, men jag har då aldrig stött på ett utländskt äpple som har samma konsistens.

Så nu tycker jag att ni ska dela med er av era tankar och idéer, så kanske vi kan nå en högst skarpsinnig förklaring till detta!

Spana också in: