Aviseringar
Rensa alla

Är Israel/Palestina-konflikten olöslig?


Ämnesstartare

"En dag efter att Israels utrikesminister sagt att man vill stänga ner medianätverket, skjuts två skott in i Al Jazeeras högkvarter i Gaza, vilket tvingat Al Jazeera att evakuera från Gaza."

"Många betraktar konflikten i Gaza som olöslig. Men egentligen är den inte det. I korta drag kan konflikten lösas om man i Israel drar tillbaka sina bosättningar, river murarna, säkrar den fria rörligheten, förbinder sig att aldrig mer göra om händelserna, och istället jobbar tillsammans med de palestinier som vill bidra till en fredlig lösning. Men så länge omvärlden fortsätter sanktionera Israels handlingar ekonomiskt, så lär konflikten fortgå." skriver progressiv.nu

Ser du konflikten i området som olöslig?


   
Citera

Aljazeeras journalister är nog de enda som vågar ta sig till de attackerade områden och filmar ocensurerat, visar vilka det är som träffas egentligen och vilka områden. (Dvs 80% civila, mestadels barn och kvinnor. ''terroristerna'')  Förstår att det provocerar Israel. All media orkar nog inte rövslicka såsom BBC och DN gör. Förvirrad


   
SvaraCitera

Och ja, konflikten kan lösas om Israel skärper sig och omvärlden likaså. Att alla står och titta utan att reagera kommer inte lösa. Vidrigt hur Israel kan hålla på år 2014 utan att någon reagerar öht. 


   
SvaraCitera

Och alla idioter som kallar det för självförsvar är de som borde bombas. mvh


   
SvaraCitera

Nej, men sionisterna i Israel vill uppenbarligen inte lösa den på ett vettigt sätt. De vill ha hela området för sig själva och nöjer sig inte förrän de fått det. Samtidigt backar USA dem i vad de än gör, vilket förstås avskräcker många från att motsätta sig Israel.

kakakaka: Att alla står och titta utan att reagera kommer inte lösa. Vidrigt hur Israel kan hålla på år 2014 utan att någon reagerar öht.

De skulle nog kunna börja sätta palestinierna i koncentrationsläger och gasa dem till döds utan att någon ingrep.


   
SvaraCitera

Proteus: De skulle nog kunna börja sätta palestinierna i koncentrationsläger och gasa dem till döds utan att någon ingrep.

antisemitsm att kritisera israels mördande av andra semiter. Söt


   
SvaraCitera


   
SvaraCitera
b1son

röstade ja menade nej
för att statistiken inte ska bli helt missvisande
fick för mig att jag svarade på "går konflikten at tlösa"


   
SvaraCitera
NEMI
 NEMI

Så länge extremism är något som tilltalar människor i högre grad än respekt så kommer det inte att lösas nej.


   
SvaraCitera
Hyfs
 Hyfs

Jo, det går nog att lösa men då måste Palestina ha folk som gör riktiga uttalanden och vet vad dom pratar om. Spola gärna fram till 1:12 i videon för att starka min teori.
http://www.tv4.se/nyheterna/klipp/protesterar-mot-v%C3%A5ldet-i-gaza-2741150

Plus dom måste göra av sig med Hamas.


   
SvaraCitera