Aviseringar
Rensa alla

Äta vegetariskt fem recept


Ämnesstartare

Mitt bästa råd: Kolla upp några olika grejer i en kokbok, receptsidor m.m. och lär dig vad du kan utgå ifrån, sen är det bara att improvisera.

Slängde ihop en kickass linsgratäng igår. Fräste upp lök och vitlök och röda linser, kokade upp det med spenat och kryddor, hällde i ugnsäker form och petade i fetaost-bitar och lade stekt ägg och ost ovanpå och in i ugnen. Skitbra.

Annars finns det 100 miljoner olika biffar du kan göra på kikärtor, olika bönor, linser m.m. Bara att blötlägga, mixa ihop med lök och kryddor, steka upp hur många som helst och sedan frysa in så har du för en månad framåt.

Annars gör ris/nudlar/whatever och woka upp grönsaker, ha med solroskärnor eller nötter för proteinet + stek upp halloumiost eller liknande till också.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Tofu finns också mycket roligt att göra med, men det är lite avancerat eftersom du måste marinera det i förväg för att få någon vettig smak i det.


   
SvaraCitera

honolulu:

enklare att laga köttmat

nej

Du kan göra asgod vegetarisk lasagne med squash, krossade tomater, tomater, spenat, linser, morot osv. eller gör nån tomatsås och släng i lite saker.

ät mycket bönor, linser


   
SvaraCitera

Postlapsaria:

nej

jo


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

honolulu:

jo

Det är för att köttmat = stek kött, käka med *whatever*. Det finns lättlagat vegetariskt också, men det är ju alltid roligare att göra mer kreativa grejer.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

respons:

Mitt bästa råd: Kolla upp några olika grejer i en kokbok, receptsidor m.m. och lär dig vad du kan utgå ifrån, sen är det bara att improvisera.

ahh tack.. ska nog köpa http://www.amazon.co.uk/Vegetarian-Student-Cookbook-Hamlyn-Cookery/dp/0600612414... [rolleyes][cute]


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Asha:

på brist på bättre ord så håller kött inte så länge de blir dåligt LUktAR osv [rolleyes]

Säger han ja. Tofu håller egentligen bara i tre dagar om man inte byter soja varje dag. Det är ju bara att slänga in den i frysen som allt annat.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Harpya:

Säger han ja. Tofu håller egentligen bara i tre dagar om man inte byter soja varje dag. Det är ju bara att slänga in den i frysen som allt annat.

lär ju inte tillaga tofu isf [mad][wink]


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Asha:

lär ju inte tillaga tofu isf [mad][wink]

Och antagligen blir sallad också för komplicerat då.
Köpa en burk med färdiga kidneybönor, majs och keso?


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Harpya:

Köpa en burk med färdiga kidneybönor, majs och keso?

[cool] låter fint


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Köp inte bönor på burk, skitdyrt. Köp stora paket torra bönor av eldorado eller liknande (är ingen kvalitetsskillnad, det är ju 100% bönor ffs) och blötlägg så har du 5ggr mängden för samma pris.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

respons:

Köp inte bönor på burk, skitdyrt. Köp stora paket torra bönor av eldorado eller liknande (är ingen kvalitetsskillnad, det är ju 100% bönor ffs) och blötlägg så har du 5ggr mängden för samma pris.

samt att det är en jävla skillnad rent smakmässigt. bönor och speciellt kikärtor får en konstig bismak som man slipper ifall man blötlägger istället.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

respons:

Fräste upp lök och vitlök och röda linser,

Hur fräser man upp röda linser? De är ju hårda? Och måste kokas?


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Angelize:

Hur fräser man upp röda linser? De är ju hårda? Och måste kokas?

Mm, fräs först i vitlök för smakens skull, sedan häller man på lite vatten i taget tills de är mjuka.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

respons:

Mm, fräs först i vitlök för smakens skull, sedan häller man på lite vatten i taget tills de är mjuka.

Okej ska testa detta [y]


   
SvaraCitera