Aviseringar
Rensa alla

Anorexia


Ämnesstartare

Blir det någon gång att ni som har anorexia eller annan ätstörning blir sugen på något att äta? Till exempel sugen på chockad.

Det kanske är en dum fråga men händer det?


   
Citera
reben

ja, det är väl självklart att vissa blir det precis som du blir. tänk dessutom att du är asahungrig hela tiden


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

många jag har pratat med blir det ja men smakar oftast då lite och sedan tränar bort det och får väldigt mycket ångest (Nu säger jag inte att alla får det men det är de jag pratat med iaf) 


   
SvaraCitera

Det handlar oftast inte om brist på aptit. Tvärtom är man hungrig och sugen på något att äta hela tiden. Däremot förbjuder många sig själva att äta något onyttigt eller mättande, och om man ändå skulle göra det svälter/tränar man bort det. Så ja, det händer ofta.


   
SvaraCitera

Ja, det handlar oftast inte om brist på aptit. Tvärtom är man hungrig och sugen på något att äta hela tiden. Däremot förbjuder många sig själva att äta något onyttigt eller mättande, och om man ändå skulle göra det svälter/tränar man bort det. Så ja, det händer ofta.


   
SvaraCitera

Det handlar oftast inte om brist på aptit. Tvärtom är man hungrig och sugen på något att äta hela tiden. Däremot förbjuder många sig själva att äta något onyttigt eller mättande, och om man ändå skulle göra det så svälter/tränar man bort det. Så ja, det händer ofta.


   
SvaraCitera
time
 time

Ja, hunger och sötsug försvinner inte bara så där, däremot är allt man längtar efter så kopplat till ångest och förtvivlan att det är lättare att välja bort än att våga prova lite. Så var det för mig. Ju friskare jag blev, eller ju mer medveten jag blev om vad som hände i skallen när jag var sjuk, desto mer vågade jag utmana mina hjärnspöken. 


   
SvaraCitera