Aviseringar
Rensa alla

Apatisk katt


Ämnesstartare

har tagit in en hemlös katt som jourhem. har haft en annan katt tidigare som vande sig och blev vänlig efter 2 dygn, men för den här lilla stackaren har det gått 3 dygn utan att hon knappt rört sig, hon har gått på toa en gång men varken ätit eller druckit. dagarna i ända sitter hon upptryckt mot väggen bakom gardinen och bara stirrar tomt ut i luften. jag har försökt kela med henne men hon reagerar inte ett dugg utan sitter helt stilla med samma tomma blick.

vad ska jag göra? när bör jag bli riktigt orolig över att hon inte äter, och hur ska jag göra för att få henne att känna sig trygg i mitt sällskap?


   
Citera
Ämnesstartare

låt den vara


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

[sad]

ring stället du jourar för?


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

tror på detta:

Lounge fact:

ring stället du jourar för?

och vad är det för mat den får?


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

jag hoppas att den här filmen kan vara till hjälp:


   
SvaraCitera

Har du testat att fråga katten hur den mår? Den behöver kanske tala ut.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Det kan ju ta mer än 3 dagar, du borde ge det ett par dagar till. Det är ju dock viktigt att i alla fall försöka få i den vatten. Den kanske är framme och dricker och äter när du sover? Det borde du i och för sig märka om det blir mindre i matskålen...


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Kan tillägga att när jag flyttade med min katt så varken åt eller drack han på flera dagar, gick på lådan bara någon enstaka gång. Detta trots att han levt med mig innan etc, det var bara flytten som ställde till det för honom. Efter en till två veckor så började han äntligen bete sig normalt igen, så som sagt, det kan ta lite tid för katten att vänja sig.


   
SvaraCitera

@iosib: Bra klipp, tänkte föreslå det själv faktiskt.

$UndercoverBrother: Nu har det gått ett tag sen du skrev ditt inlägg. Jag hoppask katten mår bättre nu. Om inte så bör du ta den till ett djursjukhus


   
SvaraCitera