Aviseringar
Rensa alla

Aschbergs jakt på oliktänkande.


Ämnesstartare

Allt fler i Sverige blir kritiska mot den integrationspolitik som vi har och vänstern är i paniktillstånd. Har du kritiserat Sveriges integrationspolitik på Internet? Watch the fuck out! Aschberg kommer hem till dig! Som vi alla vet så finns det nu ett åsiktsregister över alla som har något att säga om hur invandringen ser ut. Och det är folk från det registret som Aschberg är ute efter. 

aschberg.jpg


   
Citera
Ämnesstartare

Ja nu får ni sitta i hörnet hemma och grunka ist 🙁 stackars kränkta


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Haha!


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Hjärta


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Snart får man inte säja ngt i det här jävla landt...


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

om han börjar söka upp näthat mot kvinnor så är jag körd Gråter



   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Precis, rasistiska uttalanden är verkligen "kritik mot integrationspolitiken." Han kommer ju dessutom inte göra något värre än konfrontera en. Står man för vad man tycker och säger samt tycker det är rimliga åsikter har man inget att frukta.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

så himla rätt!!!


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

vadå, varför har ni nåt emot att stå upp mot de åsikterna i irl?


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

sluta skriv saker då om ni inte kan stå upp för de i irl. de är vad jag gör.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Man får säga vad man vill, man får yttra vad man tycker så länge man säger och tycker rätt saker. Man kan rösta hemligt i valen, just för att skydda demokratin; för att människor ska våga säga ifrån när de tycker att något är fel, men man kan inte yttra sina åsikter genom andra kanaler och stå under samma skydd. Det blir i praktiken att röka ut de röster som säger annat än vad folk tål att höra. 


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

De som tycker annorlunda och står utanför normerna för vad som är ok att tycka, är extra politiskt utsatta. De individer som kommer bli hemsökta av Aschberg, kan potentiellt bli utsatta för våldsdåd, när andra extrema krafter reagerar på deras politiska aktivitet. Om inte våldsdåd får de åtminstone stå ut med att bli uteslutna och pekade på i deras lokala samhällen, därför att människor i allmänhet har svårt att hantera de som tycker (väldigt) annorlunda än de själva. Ska vi skrämma människor till tystnad? Är det demokratiskt?  Det är inte så mycket en fråga om att stå eller inte stå för sina åsikter, utan snarast om att skydda varje människas rätt att kunna uttrycka sina tankar utan att behöva betala med sin hälsa och sitt välbefinnande eller sitt liv. 

Att röka ut människor som inte var "rätt", har redan gjorts en gång i historien. Ska vi börja gå åt samma håll och börja jaga de som inte passar in på vår egna moraliska karta? Nej, tack. Bemöt dessa med den respekt och behandla dem enligt den standard de själva inte lyckas uppbåda. Annars blir det som att bränna pyromaner som straff för deras brott. Det är ett system byggt på hämnd, eye for an eye, inte demokratiska ideal. 


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Chib: Ska vi skrämma människor till tystnad? Är det demokratiskt?  Det är inte så mycket en fråga om att stå eller inte stå för sina åsikter, utan snarast om att skydda varje människas rätt att kunna uttrycka sina tankar utan att behöva betala med sin hälsa och sitt välbefinnande.

Intolerans måste mötas med intolerans det är en grund i demokratin enligt mig. Annars underminerar den sig själv. 


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Chib: Ska vi skrämma människor till tystnad?

det folk gör är ju olagligt också. de är ju hets mot folkgrupp.


   
SvaraCitera
mynona

Nachac: Står man för vad man tycker och säger samt tycker det är rimliga åsikter har man inget att frukta.

mnja, just denna tråds ämne åt sido, så är det ju generellt sett inte riktigt så enkelt: kontroversiella åsikter brukar ofta ogillas och resultera i obehag för den som utrycker dem, oavsett om dessa åsikter är dåliga (som just rasism) eller bra (*exempel*). har alltid ogillat den självgoda attityden av: "Bara den som skäms har behov av att dölja sig". Det är ungefär samma sak som att säga: "Bara den som är skyldig till ett brott flyr undan polisen". Så enkelt är det ju inte: man kan också fly om man inte har tilltro till rättsväsendet även om man är oskyldig.


   
SvaraCitera