Aviseringar
Rensa alla

Återigen: Vill du som är mellan 16 och 19 år vara med i en undersökning om ungdomars psykiska mående?


Ämnesstartare

Idag kommer det flera rapporter i tv och tidningar som handlar om att dagens ungdomar mår allt sämre psykiskt. Stämmer det?

Du som är mellan 16 och 19 år erbjuds härmed att delta i en studie med syfte att undersöka hur många ungdomar som känner sig oroliga och nedstämda. I studien undersöks också hur stressade ungdomar känner sig och hur ni upplever er livskvalitet.

Det du behöver göra är att fylla i en enkät på internet genom att gå in via länken nedan. Frågorna i enkäten handlar om hur du mår och hur din livssituation ser ut. Svaren i enkäten kommer att sammanställas i en examensuppsats vid Linköpings Universitet. Det kommer inte gå att se vilka som är just dina svar.

Det är anonymt att delta och helt frivilligt. Enkäten tar ca 25 minuter att fylla i. Du kan om du vill få en sammanställning av dina svar skickad till dig genom att uppge en mailadress i slutet av
enkäten.

Så, du som är mellan 16 och 19 år och vill delta, gå in via länken:
https://www.kbt.info/qform/elka2

Hälsningar Elinor Sjöns och Karin Elardt
Professor Gerhard Andersson, Linköpings Universitet


   
Citera

All right!


   
SvaraCitera

det räcker med en tråd

och

Viljans Triumf:

Leta upp en (eller flera) gymnasieklass(er) och tvinga dem att besvara frågorna istället, genom valfrihet att delta i studien så blir nog resultatet ganska overkligt och kanske till och med attraherar just dem som mår dåligt (för att dem vill hävda sig, uppmärksamhet eller liknande), medan dem som mår bättre inte känner att de har någon anledning att delta.


   
SvaraCitera

Och varför känns det nödvändigt med mer än en tråd? Är det psykiskt ohälsa hos er som gör att det känns nödvändigt?

Ingen vill vara med i er dumma undersökning, den är skittråkig, haja det.[zzz]


   
SvaraCitera

förstår inte folk som gör undersökningar via um eller andra communities
som viljans triumf sa visar det ju bara upp en helt oanvändbar och orepresentativ bild.


   
SvaraCitera

som man frågar får man svar.
värdelös undersökning, och ingen chans någonstans att ge något annat svarsalternativ. "känner du rädsla för att räcka upp handen" jeez, kom på något mer originellt...


   
SvaraCitera

prevalensstudie:

Idag kommer det flera rapporter i tv och tidningar som handlar om att dagens ungdomar mår allt sämre psykiskt. Stämmer det?

Ungdomar gnäller bara mer än förut, när ens föräldrar var tvugna att knega sönder sig för brödfödan höll man nog käft mer.


   
SvaraCitera