Aviseringar
Rensa alla

Behövs det roligare sätt att söka jobb på?


Ämnesstartare

I Bjuvs kommun ska man göra det roligare för unga att söka jobb! Hur då undrar ni? Jo, genom att skapa ett virtuellt verktyg som utbildar unga i hur man söker jobb - ett slags "jobbsökarkörkort".

Utvecklarna menar att arbetsmarknaden inte ser ut som förr och det gör inte heller företagens rekryteringskanaler. I sociala medier finns massor av forum som är både billiga och träffsäkra.

Åtta av tio jobb är dolda jobb som tillsätt av den osynliga arbetsmarknaden. Jobbkörkortet ska ge möjlighet att komma åt de jobben, säger en av utvecklarna Tanja Parkkila.

En grupp på tolv kreativa ungdomar ska bygga upp en virtuell utbildningsmiljö, en plattform online, som ska vara en slags spelliknande utbildning. Det ska bli som vilket angrybird som helst. Den ska innehålla frågerundor, självtester, inspirationsvideor och branschinblickar. Målgruppen är kommuner och skolor, och prototypen ska vara klar den 17 december. 

Skulle ni vilja spela detta spännande spel? Finns ett behov av detta? 


   
Citera
Ämnesstartare

Nä, det blir vad man gör det till. Att söka jobb är nåt man själv gör, inte kommunen, tycker jag.


   
SvaraCitera
time
 time

Absolut! 

Tycker också det ska finnas bredare möjligheter för arbetsintervjuer. Det finns folk som har så himla svårt med just intervjuer på grund av olika anledningar även om de skulle kunna göra ett superkompetent jobb.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

time: Tycker också det ska finnas bredare möjligheter för arbetsintervjuer. Det finns folk som har så himla svårt med just intervjuer på grund av olika anledningar även om de skulle kunna göra ett superkompetent jobb.

Håller helt med om det, åtminstone vad gäller vissa jobb som kanske inte är så utåtriktade. 


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

SM i tidsödande poänglöshet och spel för gallerierna nästa


   
SvaraCitera
time
 time

Zymba:

Håller helt med om det, åtminstone vad gäller vissa jobb som kanske inte är så utåtriktade. 

Jamen precis, det är klart, men det säger väl sig nästan själv. Fast jag hade iochförsig väldigt mycket svårare med sociala situationer innan jag arbetade inom serviceyrken, men det gäller inte alla! Ibland handlar det om övning och ibland handlar det om ett faktiskt fysiskt eller psykiskt hinder. Det finns ju dock så otroligt många jobb där det sociala nästan inte spelar någon som helst roll, men om man inte vågar eller kan gå på en konventionell arbetsintervju så går man ju miste om det också. Ledsen


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

a men hur skulle d gå till


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Zymba: Nej!

Problemet ligger knappast i att det är tråkigt att söka jobb. Problemet är att det inte finns några jobb.


   
SvaraCitera