Forumet - Bilen "hugger"

Bilen "hugger"

1554 0 23
Hej, har lite problem med bilen.. Den lixom "hugger" eller vad man ska säga vid växling 1an-2an och ibland under körning med låg fart.. Vad kan detta bero på ? Det är en Golf II CL -88, nån blandning av förgasare och insprut, är inte riktigt säker på hur det funkar faktiskt. Men kan det ha nånting med choke, luft/bränsletillförsel o göra ? För det märks bara under "kallkörning"..
Jag är inte expert men det är vanligt förekommande på gamla bilar.
Kan ha med choke, luft/bränsletillförsel att göra.
Den kanske ligger på för lågt varvtal vid tomgångskörning och vid låg hastighet.
Den kanske inte går på samtliga cylindrar förens den blir varm och därför blir extra känslig.
Tyvärr blir det värre vid den här väderleken :/
kriga på!
Byt olja o filter, tändstift och luftfilter. Plocka av och kolla fördelarlocket och kika efter beläggningar på kontaktytorna. Byt locket och rotorn vid behov. När du ändå är där så kan du kika på tändkablarna och tändspolen (byt vid behov). Med denna service gjord samt en tank fräsch soppa ska den gå bra.

Gör den inte det så kan man börja bli orolig. Den kan bland annat vara otät (tex. vid insuget) eller tex ha trasig lambdasond som i en en polares fall.

Hade samma symptom men mildare efter servicen. Var bara att punga ut till en ny sond. Gick på runt 1000 spänn har jag för mig.

Lycka till!

Spana också in:

_Danne_:

Byt olja o filter, tändstift och luftfilter. Plocka av och kolla fördelarlocket och kika efter beläggningar på kontaktytorna. Byt locket och rotorn vid behov. När du ändå är där så kan du kika på tändkablarna och tändspolen (byt vid behov).


Ok tack, ska kolla det där [y] Men tänkte på en annan sak, kan det vara så enkelt som batteriet ? och möjligtvis tändstift, tändkablar då kanske för det batteriet som sitter i är ganska gammalt och hade inte så bra verkan.. Körde tändning ca 5 min kanske och det drog slut på batteriet på en gång [shake]
_Danne_:

Ta det som du vill. Har du ett bilbatteri liggandes tex? Har din morsa ett? Statisktiskt sett har fler män bilar än kvinnor och därmed bilbatterier. Därför chansade jag på "farsa" Nöjd?


Nu var ju jag riktigt seriös med mitt "påhopp"
Men ja, vi har typ 5 fullt fungerande bilbatterier som inte används. Och nej jag har ingen pappa som har dem utan det är mammas, och öh, mina.
_Danne_:

Härligt! Misstänkte nåt sånt. Inte ovanligt på äldre bilar. Du kom undan billigt iaf


Ja det gjorde jag, köpte delen för ca 149kr på Biltema dock, original skulle kostat runt 700kr [shake]
Har inte bytt än så vet ju inte exakt om det är det felet men det låter ju troligt att det skulle kunna vara det
Cepan91:

Ja det gjorde jag, köpte delen för ca 149kr på Biltema dock, original skulle kostat runt 700kr [shake]
Har inte bytt än så vet ju inte exakt om det är det felet men det låter ju troligt att det skulle kunna vara det


Hur vet du att det är den då? Har du provat att spruta startsprej runt insuget när bilen är igång? Prova innan du byter packning (kan ju va nåt annat). Du ska ha bilen på tomgång och bara spruta där du tror att det kan vara otätt. Skulle du märka att bilens tomgång påverkas eller rent av dö så kan du vara säker på att det är otätt. Du kan prova spruta på slangar som går till vevhusventilation och liknande för att se så allt är tätt[smile].
_Danne_:

Har du provat att spruta startsprej runt insuget när bilen är igång?


Yes, har testat det och tomgången blev inte vacker ^^ så otätt är det ju [crazy] men om det är det som gör att den "hackar" eller dör vid lite gaspådrag under kallkörning vet jag inte, men låter ju som det [rolleyes] hoppas [cheers]