Aviseringar
Rensa alla

Börja med yoga hemma


Ämnesstartare

Jag har länge velat testa yoga men eftersom att jag inte vet något om yoga så blir det aldrig av. 
Jag vill bli smidigare och få starkare o fastare kropp, vilken typ av yoga borde jag prova för att nå dom målen?
Hur ofta och hur länge borde jag köra yoga för att det ska ge resultat relativt snabbt?
Vet ni några bra yoga kanaler på youtube?
Kom gärna med tips och råd 🙂


   
Citera

Kolla på YogaVidyaEnglish eller Yoga with Adriene på youtube, de har instruktionsvideor för nybörjare. Finns även många sidor på nätet som du kan kolla upp, sök bara på yoga for beginners eller liknande Tumme upp

Det borde räcka med att du kör 2-3 gånger per vecka i början så att kroppen hinner att vänja sig och du borde inte oroa dig så mycket över hur länge du kör. Jag skulle rekommendera att du kör i en timma varje pass men om det inte går så fungerar 20 min lika bra, låt inte tiden vara ett hinder.


   
SvaraCitera
mynona

Låna en bok om yoga på bibblo, kopiera ett grundläggand rörelseshema; gör detta cirka 3 ggr i veckan - jag gör det numera nästan varje dag - så kan du det snart utantill och gör det som rutin. Jag var vig redan innan, men utgår från att man annars blir det av yoga. Jag mår i alla fall bra av det. Tar ingen tid, så vet inte hur lång tid det brukar ta, men försök göra övningarna långsamt. 


   
SvaraCitera

Hathayoga-asana


   
SvaraCitera
time
 time

SelfishBitch: Hur ofta och hur länge borde jag köra yoga för att det ska ge resultat relativt snabbt?

Yoga handlar väl främst om att ta det lugnt och meditera (även om en starkare och fastare kropp blir ett resultat). Att köra yoga och hetsa fram snabba resultat känns lite kontraproduktivt!


   
SvaraCitera
Kaja
 Kaja

time: Yoga handlar väl främst om att ta det lugnt och meditera (även om en starkare och fastare kropp blir ett resultat). Att köra yoga och hetsa fram snabba resultat känns lite kontraproduktivt!

yoga kan handla om enbart den fysiska aspekten. att man inte ska stressa fram resultat är givet oavsett träningsform.


   
SvaraCitera