Forumet - Bullbak idag!

Bullbak idag!

559 0 41
Ska baka något smaskigt idag.

Behöver tips!

1. Vad ska jag baka? Har följande ingredienser:
Vetemjöl
Socker
Mjölk
Banan
Kakao
liiite blockchoklad
bakpulver
vaniljsocker
typ andra vanliga grejer
inga ägg alls, eller äggsubstitut, dock syltsocker och geleringssocker.

2. Någon som har lust att joina? Bor i götet och bullar är gott.

Spana också in:

vissel:

gillar inte ens banan men det lät asgott


visst gör det! Hoppas bara bananerna fortfarande är bra. Ska göra rapport sen :)

internet:

man kan hoppa över ägget i allt med bakpulver i är min erfarenhet [crazy][crazy][crazy]


Coolt! +1 på dig. Du levlar snart till gruppen "jävligt bra umare" (nu är du i gruppen "riktigt nice UMare")
Stringburka:

Coolt! +1 på dig. Du levlar snart till gruppen "jävligt bra umare" (nu är du i gruppen "riktigt nice UMare")


fast jag sitter och funderar på om jag lurar dig nu och det är sojamjölken som gör att det fungerar ändå, pga en bindande effekt, fast det borde ju rimligen vara mjölet som binder i en kaka, eller hur?

för när jag gör sockerkaka är det bara mjöl, socker, margarin eller olja, sojamjölk och bakpulver och dessa blir mkt nice.
internet:

sojamjölken


Appropå, ska snart göra min första sats, och ser att det står att hållbarheten är ca 3 dagar. Är den verkligen så kort, eller är det feta marginaler på samma sätt som bäst före-datum på köpevaror brukar ha?
Får nog göra halva satser annars, en liter på tre dar är lite väl mycket för mig att sätta i mig XD
Stringburka:

Är den verkligen så kort, eller är det feta marginaler på samma sätt som bäst före-datum på köpevaror brukar ha?


jag gissar på att det är 3-5 dagar hållbarhet om man är noga med att inte få smuts i den. se till att du kokar mjölken tillräckligt länge för min första sats blev väldigt grynig och "mjölig" då jag inte löste mjölet tillräckligt i vattnet.

Stringburka:

Får nog göra halva satser annars, en liter på tre dar är lite väl mycket för mig att sätta i mig XD


om du har en saftsil råder jag dig att göra tofu den blev superbra!