Aviseringar
Rensa alla

Därför är ateism det enda alternativet för en förnuftig och moralisk människa


Ämnesstartare

Tro, teism, religiositet: i värsta fall utformar du ditt liv efter skadliga religiösa föreskrifter och normer och låter dig själv förtryckas av maktfullkomliga, korrupta och sadistiska påvar, präster, imamer och andra auktoritära svin - i bästa fall ljuger du bara för dig själv för att må lite bättre. Oavsett ser du inte verkligheten för vad den egentligen är och använder Fjärtgud eller Bajsallah som stödhjul när du, om du nu ens gör det, reflekterar över dina värderingar och din moral, så att du själv och andra människor slipper ta fullt ansvar.

Agnosticism, tvivel och andra kvasireligiösa "ställningstaganden" som panteism eller tron-på-något-högre: agnosticism vederlägger sig självt, den kastar ner ditt tänkande i en oändlig regression (om man inte kan veta om gud finns eller inte, så kan man inte veta om man kan veta om gud finns eller inte etc. etc.). Resultat är, precis som panteism och liknande, rent och fullkomligt meningslöst nonsens som bara leder dig in i återvändsgränder fulla av gamla tankevurpor och annat skräp. Tvivel är inte befogat när svaret är så uppenbart, när den totala avsaknaden av minsta spår av fakta, logik och sanning är så påtaglig.

Ateism, icke-tro, antireligiositet: utgår från verkligheten (av vilken gud garanterat inte är någon del) och från människan, från hennes känslor och förnuft, hennes frihet och känsla för rättvisa... och - och, och - ... ähh, kom igen nu... det här borde vara självklart, ha lite tilltro till människan vafan... religioner skapar bara en massa krig och elände och används ständigt för att rättfärdiga lidande, förtryck och auktoritärt maktutövande. Finns det ett enda rimligt och förnuftigt skäl att tro på så uppenbara vanföreställningar och lögner?


   
Citera

Håller med, min uppfattning är att agnostiker ofta är något man väljer att kalla sig av rädsla för att felaktigt bli stämplad som rasist/fördomsfull/inskränkt/hatisk/arrogant/etc. Det är PK-alternativet.


   
SvaraCitera

+1000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000


   
SvaraCitera

det här är viktigt, fattar ni det?


   
SvaraCitera

Rullar ögonen


   
SvaraCitera

ekivok ekvilibrist: i bästa fall ljuger du bara för dig själv för att må lite bättre.

Nja, du undervärderar detta ganska grovt. I bästa fall får man ett trygghet i livet, dämpning av sorgen efter närståendes bortgång, gemenskap i tron, inspiration, mening och mål med hela ens existens. Det är inte bara att "må lite bättre".


   
SvaraCitera

Destruktiv kritik,man gör det man kritiserar till åtlöje, hånar det, man förolämpar det man kritiserar, kan du försöka att istället vara lite konstruktiv i din kritik. 


   
SvaraCitera

Poppa Popcorn:
Destruktiv kritik,man gör det man kritiserar till åtlöje, hånar det, man förolämpar det man kritiserar, kan du försöka att istället vara lite konstruktiv i din kritik. 

grejen är ju att han är konstruktiv, religion är precis det han beskriver.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Razor: I bästa fall får man ett trygghet i livet, dämpning av sorgen efter närståendes bortgång, gemenskap i tron, inspiration, mening och mål med hela ens existens.

... genom att ljuga för sig själv. Undervärderar det inte, ser det bara som självbedrägeri.


   
SvaraCitera

rik vit tjej:
grejen är ju att han är konstruktiv, religion är precis det han beskriver.

Läs igen Tumme upp Alltså det jag skrivit 


   
SvaraCitera

Poppa Popcorn: Läs igen  Alltså det jag skrivit

menar du "fjärtgud" och "bajsallah" ?

livade ju upp lite =)


   
SvaraCitera

Razor: Nja, du undervärderar detta ganska grovt. I bästa fall får man ett trygghet i livet, dämpning av sorgen efter närståendes bortgång, gemenskap i tron, inspiration, mening och mål med hela ens existens. Det är inte bara att "må lite bättre".

man ska ändå inte tvinga på sig en annan person det och anse att man är bättre än den personen.


   
SvaraCitera

ekivok ekvilibrist: ... genom att ljuga för sig själv. Undervärderar det inte, ser det bara som självbedrägeri.

Om du bara visste hur många människor och hur ofta de ljuger för sig själva, och då syftar jag inte på religion, då skulle du kanske tycka att det är fullt mänskligt och svårt att komma bort från. Det är för de flesta smärtsamt att se sanningen...och därför lever vi i en så irrationell värld.


   
SvaraCitera

Anura: man ska ändå inte tvinga på sig en annan person det och anse att man är bättre än den personen.

Det har jag inte skrivit heller. Många ateister tvingar sig också på religiösa människor genom att försöka rasera deras tro.


   
SvaraCitera

men du är en äcklig jävla åsna. 
så om man inte är ateist håller du med om att man ska skära halsen av sig så fort som möjligt?


   
SvaraCitera