Aviseringar
Rensa alla

Demokrati?


Ämnesstartare

Varför tycker du att demokrati är så himla bra för? Många säger att demokrati är super bra tills man tycker annorlunda än sig själv. (SD och V till exempel) Glad


   
Citera

Jag hoppas detta inte är till för dina läxor nu...
Men det är väll bra för alla får rösta vaken kön eller ras.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Folket bestämmer


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Alla andra metoder är så satans vanskliga och riskabla.


   
SvaraCitera
mynona

Därför att inga andra system hittills tycks fungera. Uteslutningsmetoden gör denna bäst av alternativen. Det är demokratins defekt att den också innefattar sina egna fiender.


   
SvaraCitera
NEMI
 NEMI

oftast är det den för alla inblandade minst dåligt. och när det blir dåligt är i alla fall de flesta nöjda.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Demokrati är ju lite trubbigt förstås men folk brukar inte vara så jävla bekväma med att leva under diktatur eller fåmannavälde heller. Inom ramen för en liberal demokrati så har man som del i ett kollektiv/folk en möjlighet att iaf i viss mån styra sitt öde som samhälle. Åtminstone om folket kräver rättigheter och reformer på ett mer aktivt sätt än att gå och rösta på sossarna vart fjärde eftersom farsan alltid gjort det.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Vi har ju knappast demokrati i Sverige ändå. Den enda riktiga demokratin är direktdemokrati, som de har i Schweiz. Representativ demokrati är bara ett annat ord för diktatur. Politikerna gör som de vill och ger blanka fan i vad folket tycker.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Demokrati är inte bra, det är ett föråldrat system för att få folk att känna sig viktiga utan att egentligen behöva göra något


   
SvaraCitera