Aviseringar
Rensa alla

Den nya Grundlagsförändringen


Ämnesstartare

dazed_and_confused:

Förhoppningsvis så har EU vittrat sönder inifrån innan dess [sad]

Politiker som är för en restriktiv invandringspolitik och att stärka både den nationella identiteten och självbestämandet är på frammarsch idag.


   
SvaraCitera
Åtta

Jag vill gärna se förslaget i sin helhet innan jag uttalar mig, men åtminstone de två första punkterna i summeringen lät som något jag ogärna ser skrivas in i grundlagen. Dock var det en sammanfattning från en nationalistisk källa, så hur vinklad den är kan jag såklart inte veta förrän jag ser det faktiska förslaget.

Den tredje punkten ställer jag mig dock positiv till.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

acadi:

det ska bli svårare för folket att få en folkomröstning

Svenska folkomröstningar är ju dock ändå bara kastrerade, "rådgivande" omröstningar. Men hade vi haft riktiga folkomröstningar hade jag också blivit mer upprörd av just den punkten.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Sming:

Politiker som är för en restriktiv invandringspolitik och att stärka både den nationella identiteten och självbestämandet är på frammarsch idag.

För mig handlar det inte så mycket om nationalism utan mer om att politik och makt på EU-nivå är ännu mer nyliberal och korrupt än den är och håller på att mer och mer bli i Sverige.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

dazed_and_confused:

Svenska folkomröstningar är ju dock ändå bara kastrerade, "rådgivande" omröstningar. Men hade vi haft riktiga folkomröstningar hade jag också blivit mer upprörd av just den punkten.

När det gäller grundlagsändringar är de dock beslutande.

dazed_and_confused:

Och sen en gång till väl? Eller?

Sming:

Jepp, efter nästa mandatperiod om jag minns rätt.

Nej, tydligen inte.

"Detta är andra gången som den nya grundlagen behandlas i riksdagen. Alla grundlagsändringar måste beslutas två gånger med ett rikgsdagsval emellan."

Från PI.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Ett utdrag ur denna blogg som jag såg länkad till ND artikeln:

:

MÅNGKULTUREN BLIR GRUNDLAG

Förändringarna i regeringsformen innebär bland annat att ”ensamkommande flyktingbarn” till viss del nu får fler grundlagsskydd än tidigare. På samma gång omöjliggörs en politik som kräver assimilering av invandrare då dessa får grundlagsskyddade rättigheter att slippa försvenskas och lära sig det svenska språket.

Detta är ju faktiskt enastående! Svenska staten tänker alltså aktivt, med hjälp av sin egen konstitution, ge invandrare rätt att segregera sig från det svenska samhället - under den svenska statens jurisdiktion.

[...]

I det har klimatet ska alltså nu den som invandrar utan ett uns av svenskkunskaper få grundlagsskyddad rätt att inte lära sig svenska eller ta till sig svenska seder och bruk. Följderna av detta är rent ut sagt oöverskådliga:

- Inom sjukvården kommer man nu att tvingas anställa personal som kan prata vartenda språk från Marrakesh till Mogadishu, från Damaskus till Dien Bien Phu. Det sjukhus som inte kan kommunicera en patient på rätt lokal somalisk dialekt riskerar att bli prickad av diskrimineringsombudsmannen. Eftersom det handlar om ett brott mot grundlagen lär det snart också bli signifikanta påföljder.

- Skolan kommer nu att tvingas erbjuda inte hemspråksundervisning, utan kort och gott undervisning på all världens olika språk. En vietnamesisk invandrarfamilj i Blattnicksele kan med grundlagen som skydd kräva att den lokala skolan anställer en vietnamesisk-talande lärare enbart for deras barn.

- Kriminallagstiftningen kommer att bli grundlagsvidrig i flera avseenden. Det är i vissa muslimska länder lagligt att stena ett våldtäktsoffer till döds. Invandrare från dessa länder kan med rätta hävda att den sortens handlingar är en del av deras kultur. Därmed måste man i svensk kriminallagstiftning medge undantag från åtal for mord om kvinnan är av viss etnisk bakgrund och har blivit våldtagen.

- Familjelagstiftningen blir lika illa åtgången. Det finns muslimer som hävdar att en man, enligt koranen, kan skilja sig genom att tre gånger, inför tre vittnen, säga till sin hustru att lämna hans hus. (Jag har själv hört det här påståendet från pakistanska muslimer.) Det finns andra religiösa och kulturella traditioner som påbjuder polygami. Talibanerna i Afghanistan förbjuder kvinnor att gå i skolan, arbeta och lämna huset utan en manlig släkting i sällskap. Eftersom de nu får grundlagsskyddad rätt att inte assimilera sig in i den svenska kulturen (som socialister och kulturelitister säger inte finns) måste det rimligen innebära att de får familjerättsligt skydd att ta med sig sin syn på kvinnor och familj från sina hemländer.

- Sexuella minoriteters skydd urholkas. Människor som flyttar till Sverige från en kultur där homosexualitet anses som en sjukdom, och som nu enligt svensk grundlag ska slippa assimilera sig in i den svenska kulturen (som enligt salongsradikaler och rödvinspolitiker inte finns) kan rimligen inte ställas till svars om de behandlar homosexuella nedlåtande eller diskriminerande.

- Arbetsgivare kan inte längre kräva att de anställda ska kunna svenska. Ett parodiskt exempel på vad detta kan leda till: En sommar på 80-talet befann jag mig i Budapest och skulle ta tåget upp till Östberlin. För att få sittplats och dessutom få reda på vilken plattform tåget gick på gick jag till den internationella biljettkassan. Jag förväntade mig att åtminstone något av de språk jag talade - tyska, franska, spanska och en liten bit italienska - skulle vara användbart i biljettkassan för internationella resenärer. Men icke. Ingen av de tre kvinnor som jobbade där talade något annat språk än ungerska (och ryska, men det hjälpte ju inte mig...). Således är det med den här grundlagen fullt möjligt att arbetsgivare i Sverige kommer att ha personaldirektörer som bara talar farsi, säljare som bara talar spanska, telefonister som bara talar swahili och bankdirektorer som vägrar ta ränta på lån.

[...]

Ett helt nytt tillägg till regeringsformen lyder: ”Etniska, språkliga och religiösa minoriteters möjligheter att behålla och utveckla en egen kultur och samfundsliv ska främjas.” En liknande reglering infördes 2002, men då gällde att det etniska samfundslivet ”bör” främjas. Nu är paragrafen istället tvingande.

Med andra ord ska alla den offentliga maktens resurser ställas in på att skapa just denna balkanisering av det svenska samhället.

Svenskar får samma rättigheter som illegala invandrare.

Jaha, det var ju bra...

Regeringsformen ändras också så att den i flera fall inte längre endast omfattar svenska medborgare. Konsekvent byts ordet ”varje medborgare” ut mot ”var och en” i den svenska författningen. På så vis omfattas invandrade utlänningar, legala såväl som illegala.

Det är förvisso inte explicit följden, men det skapas utan tvekan utrymme för att lagen i praktiken kommer att innebära detta[\quote]

Helheten: http://missionxp.we​​bblogg.se/2010/november/ny-grundlag.html


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Arazoid:

En skola i sverige hade ett obligatoriskt moskébesök och i England fick två elever kvarsittning för att de vägrade att tillbe Allah.

Wow vilka exempel. När jag gick i skolan blev jag tvingad till kyrkbesök och våra skolavslutningar var i kyrkan, precis lika idiotiskt. Håller helt med om att religion inte har i skolan att göra, men det gäller alla religioner och inte bara mörkhyade människors religion.

Arazoid:

Och varför ska dom ha det? Illegala flyktingar är illegala flyktingar! Ska svenska folket betala hela världens sjukhusvård? För det är detta som grundlagsförändringen innebär bland annat!

Det är nationalstater och nationalism som gör dem illegala. Det är en icke-fråga för folk med vett i skalen som inte köper överklassens retorik om att vi vanligt folk ska skydda deras stat. Ni springer överklassens ärenden genom att tillsammans med dem sparka på fattiga papperslösa.

Sming:

Det måste vara väldigt jobbigt för dig att vara seriös och debattera på internet. Ni på vänsterns ytterkant har ju så svårt att hävda er när ni inte kan överrösta och attackera era motståndare fysiskt.

Ni är ju ändå inte intresserade av min åsikt så jag är totalt ointresserad av att vara trevlig och debattera med er. Är inte intresserad av era åsikter heller då er människoföraktande syn äcklar mig.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Arazoid:

En skola i sverige hade ett obligatoriskt moskébesök

Inte ovanligt i religionsundervisningen. I högstadiet var vi på besök i både en katolsk kyrka, en synagoga, och en moské. Knappast något nytt.
EDIT: Samt tiotals obligatoriska kyrkbesök UTANFÖR religionsundervisning, inkl. musikundervisning och diverse icke ämnesrelaterade aktiviteter såsom skolavslutningar och starter, lucia och dylikt.

Arazoid:

i England fick två elever kvarsittning för att de vägrade att tillbe Allah.

Detta är dock helt vrickat. Å andra sidan fick jag hemringning i lågstadiet för att jag vägrade "skriva brev till gud" på svenskalektionen då jag inte trodde på gud. I en kommunal skola, ska sägas.
EDIT: När jag tänker efter så vägrade jag inte ens göra uppgiften, utan jag skrev ett brev till gud om hur dum han var som dödade massa människor. Och det fick jag hemringning för.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Rödingajävel:

Det är nationalstater och nationalism som gör dem illegala. Det är en icke-fråga för folk med vett i skalen som inte köper överklassens retorik om att vi vanligt folk ska skydda deras stat. Ni springer överklassens ärenden genom att tillsammans med dem sparka på fattiga papperslösa.

Klasssamhälle kan du diskutera med Rövfeldt, vad vi vill åstadkomma däremot är en sund fördelning av statsägda såväl som privatägda företag, ett svenskt folkhem som arbetar för svenskarnas behov i sann demokratisk mening (inga konstigheter där). Och det kallas illegala invandrare, som rimligtvis inte har svenska rättigheter eftersom dom är här illegalt.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Chauvinist:

När det gäller grundlagsändringar är de dock beslutande.

Har vi någon gång använt folkomröstning när det grundlagsändringar om nu det stämmer? Det tror jag politikerpacket är för fega för ändå-

Chauvinist:

"Detta är andra gången som den nya grundlagen behandlas i riksdagen. Alla grundlagsändringar måste beslutas två gånger med ett rikgsdagsval emellan."

[n]


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Åtta:

Den tredje punkten ställer jag mig dock positiv till.

Säker på det? Tror du kan ha missuppfattat den då den bl.a möjliggör att svenska skattebetalare att subventionera illegala invandrare och utlänningar när det kommer till vård.

Rödingajävel:

Ni är ju ändå inte intresserade av min åsikt så jag är totalt ointresserad av att vara trevlig och debattera med er. Är inte intresserad av era åsikter heller då er människoföraktande syn äcklar mig

Du glömmer lätt att jag inte är någon antidemokrat som vill kväsa meningsmotståndare så som du vill. Nej, det är ju sant att jag skiter fullkomligt i dina åsikter då hela jävla du ger mig avsmak. Men jag ser gärna att du kommer och ger dina synpunkter i dom trådar jag skapar då du bidrar med ett annat perspektiv på saken, det berikar min tråd.Du var vettig till en början, men du har börjat gå mig på närverna. onödigt att hålla på så.


   
SvaraCitera
Åtta

Sming:

Tror du kan ha missuppfattat den då den bl.a möjliggör att svenska skattebetalare att subventionera illegala invandrare och utlänningar när det kommer till vård.

Nej, jag har inte missförstått det. Jag delar bara inte din åsikt i frågan.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

dazed_and_confused:

Har vi någon gång använt folkomröstning när det grundlagsändringar om nu det stämmer? Det tror jag politikerpacket är för fega för ändå-

Nope. Som du säger så skulle inte politikerna våga det då de inte vill riskera att deras beslut inte skulle gå igenom. De ångrar nog bittert att de lät oss folkomrösta ang Euron även om de i teorin skulle kunna skita i resultatet och sälja sig till EU ännu mer.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Chauvinist:

Nope. Som du säger så skulle inte politikerna våga det då de inte vill riskera att deras beslut inte skulle gå igenom. De ångrar nog bittert att de lät oss folkomrösta ang Euron även om de i teorin skulle kunna skita i resultatet och sälja sig till EU ännu mer.

Anders Borg vill ju knyta kronan närmare euron, steg 1...


   
SvaraCitera

Sming:

Det blir svårare att gå ut ur europeiska unionen om svenska folket så skulle önska eftersom det kommer krävas en förändring av grundlagen innan så kan ske. Därmed urholkas svenskarnas möjlighet att påverka sin egen framtid.

ack ack .. vilket I-landsproblem...
Motivering.. Skulle inte ens komma på tal i ett U-land!


   
SvaraCitera