Aviseringar
Rensa alla

Efter ätstörning


Ämnesstartare

Hej. Jag är en tjej på 14 år och 165 cm. Jag brukade väga 53 kg men fick ätstörningsproblem och gick ned till 46 kg, vilket min skolsyster förklarade underviktigt och farligt för mig. Jag har börjat äta normala portioner (ibland mer än jag orkar) och äter regelbundet och har nu gått upp till 47 kg. Jag måste nå 50 kg för att min kropp ska må bra, men det som oroar mig är hur jag ska kunna behålla den vikten. Det känns som om vikten bara kommer att skena iväg och att jag kommer gå upp mer än vad jag både vill och behöver. Så, hur ska jag göra för att behålla vikten 50 kg? Allt detta gör mig livrädd och jag har konstant ångest. Jag är även orolig med tanke på att jag vägde 53 kg först, att min vikt kommer gå upp dit eller till och med mer! För jag vet att min kropp faktiskt mår bra runt 50-51.. Vad ska jag göra? Någon som har gått igenom liknande?


   
Citera

Fortsätt att äta efter ditt kaloribehov.


   
SvaraCitera

har exakt samma tankar... dock är jag på 50-51 kg just nu och vet att det är extremt onyttigt för mig att gå ner mer då jag är ganska lång ( 170) och vill oxå behålla den vikte men de jag har fått hära är ät normalt och träna lite ( på på dans, ta en promenad, friidrott whatever)


   
SvaraCitera

Den rädslan du känner nu, den är helt normal att känna. Jag hade sjukdomen anorexi i flera år, jag är idag normalviktig sedan två år tillbaka och är i stort sett helt fri från ätstörningen. När jag gick upp i vikt var jag livrädd för att det aldrig skulle ta slut, men det gjorde det. När jag väl kom upp på en lägsta normalvikt gick jag upp kanske några kilo till och sen tog det stopp, jag äter normalt precis som alla andra idag, tränar någon gång ibland och min kropp mår bra. När din kropp hittat en vikt som den klarar av att hålla utan att kämpa ihjäl sig för att hålla vid liv så kommer den att ha kvar den vikten, tro mig. Din kropp är en fantastisk maskin! KRAM <3


   
SvaraCitera