Aviseringar
Rensa alla

Efterfrågar bättre dokumentation av frågetrådar


Mario
Ämnesstartare

Syftet med frågetrådar är långt ifrån självklart. Senast idag såg jag ett "svar" som bara var en Google-länk. Just nu är frågetrådar i stort sett oförklarade på Ungdomar.se, och jag tror att många missförstår åtminstone en del av koncepten. Det är därför viktigt att "utbilda" användarna i systemet om det ska fungera bra.

Svar i fråge-trådar bör vara självförklarande svar på den fråga som ställts. Om man vill att den ursprungliga frågeställaren ska förklara sin fråga bör man skriva en kommentar och be om förtydligande. Svar som bara länkar vidare till en Google-sökning bör inte accepteras alls.

Frågor bör vara tydliga frågor och inte diskussionsmaterial. Det framgår inte just nu eftersom formulären för "Snack" och "Fråga" ser exakt likadana ut.

Det bör framgå vad de olika trådtyperna är för något. Lägg till exempel in en textruta som beskriver trådtypen och vad som förväntas. I just frågetrådar bör det finnas en textruta för den som svarar där det framgår att svaret ska vara just ett svar på frågan.


   
Citera
Mario
Ämnesstartare

Exempel: http://ungdomar.se/forum/thread/hur-sprids-vaerme

I tråden finns ett Google-svar och ett "svar" från trådskaparen som egentligen är en ny fråga.


   
SvaraCitera

Håller fullständigt med dig om detta,


   
SvaraCitera

Mario:Svar som bara länkar vidare till en Google-sökning bör inte accepteras alls.

Hmm, jag förstår hur du tänker, men om om man är dålig på att förklara eller det finns en annan hemsida som förklarar det väldigt bra så ser jag inget fel med det.


   
SvaraCitera
Åtta

Jag håller helt med. Tanken från början var att se hur användarbasen valde att använda trådarna, istället för att redan från början diktera exakt hur de ska användas. Men det verkar som att användarbasen i stort har använt dem på exakt det sätt vi tänkt oss, så då kan det nog vara bra att lägga in stöd för de som inte tycks förstå funktionen (även om jag tror att de flesta nog har gjort det).


   
SvaraCitera

Håller med om det mesta. Vi har en liten textruta som ploppar upp första gången du skapar en tråd, men det kan absolut bli tydligare. 


   
SvaraCitera