Aviseringar
Rensa alla

en dator fråga


B3ll4
Ämnesstartare

Om man har en sån där extra hårddisk, tar det från ramminnet? blir datorn mer segare ju mer man har på den extra hårddisken eller påverkar det inte datorn? svara ifall ni förstår frågan[smile]


   
Citera

Nej, den blir inte segare.


   
SvaraCitera
Åtta

Nej.


   
SvaraCitera

Nej


   
SvaraCitera

Junpei:

Nej, den blir inte segare.


   
SvaraCitera

Nej, varför i helvete skulle den bli det?


   
SvaraCitera
B3ll4
Ämnesstartare

iddqd:

Nej, varför i helvete skulle den bli det?

för att det är väl ramminnet man använder?, för jag snackade typ om att jag tyckte att min dator blivit lite segare än förut och då sa en kompis att det kanske var tackvare att jag hade extra hårddisk med för mycket saker på. men det kanske inte är därför då


   
SvaraCitera

iddqd:

Nej, varför i helvete skulle den bli det?

Varför så otrevlig för?

B3ll4:

OnT
Datorn kan faktiskt bli segare om du använder en extern hårdisk men inte pga att ramminnet används, orsakerna kan vara flera.
Värmeutveckling fler enheter kräver mer ström vilket gör att nätagget blir varmare dålig kylning kan göra att prestandan på andra komponenter då sjunker.

För lite spänning: samma orsak som ovan nästan om inte nätagget/batteriet klarar av att leverera den ström som behövs kan andra delar av datorn bli lidande(prestera sämre).

Dåliiga backupprogramvaror: om du har någon slags backupprogramvara som gör frekventa skrivningar till din externa disk då den är ansluten så försämras naturligtvis prestandan.

Program installerade på den externa disken kommer att ge avsevärt mycket sämmre prestand(för dom programmen iaf)

finns säkert mer men det vara några saker iaf

EDIT: Lite långsökt i många fall men aven långsökta problem är problem.


   
SvaraCitera
B3ll4
Ämnesstartare

Zaew:

Värmeutveckling fler enheter kräver mer ström

Är det därför datorn låter mycket ibland? den är aldrig helt tyst typ, den kanske är för varm.

men tack för att du ville svara ett så långt seriöst svar [y]


   
SvaraCitera

B3ll4:

Är det därför datorn låter mycket ibland? den är aldrig helt tyst typ, den kanske är för varm.

har du värmeproblem kommer förmodligen fläktarna att gå på högvarv hela tiden vilket gör att det låter. kan bero på andra saker med(hårdisk som håller på att krascha, utnötta fläktar mm)


   
SvaraCitera

B3ll4:

för att det är väl ramminnet man använder?

Ja, men du får inte mindre ramminne för att du kopplar in en extern hårddisk och den använder inte mer ramminne än din vanliga hårddisk.

B3ll4:

kompis

Slå den människan från mig.

Zaew:

Varför så otrevlig för?

För att du luktar.


   
SvaraCitera

B3ll4:

Om man har en sån där extra hårddisk, tar det från ramminnet? blir datorn mer segare ju mer man har på den extra hårddisken eller påverkar det inte datorn? svara ifall ni förstår fråga

Vet inte om du menar en extern hårddisk eller en vanlig andra hårddisk utöver den som Windows är installerad på.

Om du har program installerade på den externa hårddisken så kommer de programmen att använda RAM då de körs. Om du har flera filer på en extern hårddisk så kan dator slöas ner på grund av t.ex:
1) Funktionen Windows systemåterställning (Läs mer om detta och hur funktionen kan inaktiveras här: http://support.microsoft.com/kb/310405/sv
2) Antivirusprogram som söker i "bakgrunden" kan söka igenom filer på den externa hårddisken. Däremot är det ju viktigt att det söks efter virus på extern hårddisk också.
3) Windows indexeringstjänst kan börja indexera filer på extern hårddisk, mer om detta här: http://windowshelp.microsoft.com/Windows/sv-SE/help/68dd14f2-a9cb-4134-a076-b8ab...
4) Den externa hårddisken kan upplevas slö då man använder den om den blir fragmenterad, information om vad fragmentering är: http://pcforalla.idg.se/2.1054/1.134572 Dock är ju fragmentering något man kan åtgärda enkelt och det är såldes inget problem.
5) Även de faktorer som Zaew räknade upp.

Men för att ge dig råd: Så länge du lagrar filer på en extern hårddisk borde det inte slöa ner din dator märkbart så då behöver du inte oroa dig för försämrad prestanda. Men om du installerar program (framförallt mer större programvaror på flera hundratals MB eller uppemot 1 GB och över) så kommer datorn att slöas ner på grund av följande:
1) RAM används då programmen kör.
2) Program skapar ikoner på "Skrivbordet" i Windows och i Start-menyn vilket tar RAM.
3 Program installerar även ofta även systemfiler och lägger till autostart filer som startas automatiskt med Windows.


   
SvaraCitera

Tråden låst på grund av inaktivitet


   
SvaraCitera