Forumet - En fråga till vegetarianer!

En fråga till vegetarianer!

3369 0 62

Och er andra också för den delen. Även om det än så länge är alldeles för dyrt för vanliga konsumenter, så finns det nu labratorieodlat kött som är ätbart. Finns lite att läsa exempelvis här: http://inhabitat.com/325000-lab-grown-burger-to-be-served-up-in-london-next-month/

Skulle du kunna tänka dig att äta labratorieodlat kött? Om vi nu förutsätter att det smakar som eller åtminstone nära "vanligt" kött. 

Spana också in:

kommer väl testa när det går ner i pris till nivåer där andra än mångmiljardärer har råd med det (det var sergey brin som finansierade senaste experimentet, även känd som googlegrundare), men rött kött är rätt skräpigt för hälsan, så  skulle nog inte bli många gånger om året. rätt överflödigt rent kulinariskt också.

stereo total:
jag har blivit så fånig att jag verkligen verkligen inte vill ha något från djur i min kropp. kan inte steka soyakorv i samma stekfett som köttkorv osv. vet att det bara är dumt, men kan inte hjälpa det. så lite celler är fortfarande för mycket från mig. 
för att få lite skala så motsvarar väl något gram koceller rätt många ton kött, och en biopsi är väl gjord på några sekunder utan att åsamka någon vidare skada/smärta. det är verkligen inte fånigt att fortfarande vara skeptisk till det, för det är ju otillbörligt utnyttjande av djur, men det är ju, anser jag, en så pass liten grej att det inte riktigt är värt att bry sig så mycket om. man kan ju koda dna från grunden och stoppa in i en cell rensad från arvsmassa, men vet inte om det är en omväg som folk kommer gå när det är så lätt att bara ta några celler från en riktig ko. men ja, kanske. annars kan man trixa med telomerer och grejer så att en enda cell kan dela sig obegränsat antal gånger, den forskningen går också snabbt framåt.

stereo total:
jag har blivit så fånig att jag verkligen verkligen inte vill ha något från djur i min kropp. kan inte steka soyakorv i samma stekfett som köttkorv osv. vet att det bara är dumt, men kan inte hjälpa det. så lite celler är fortfarande för mycket från mig. 
det är inte fånigt, så gör många som inte äter kött. 

Buddah: Och er andra också för den delen. Även om det än så länge är alldeles för dyrt för vanliga konsumenter, så finns det nu labratorieodlat kött som är ätbart. Finns lite att läsa exempelvis här: http://inhabitat.com/325000-lab-grown-burger-to-be-served-up-in-london-next-month/

Skulle du kunna tänka dig att äta labratorieodlat kött? Om vi nu förutsätter att det smakar som eller åtminstone nära "vanligt" kött. 

Nej alla stackars bönder skulle förlora sina jobb :(