Aviseringar
Rensa alla

En lektion om vänsterns dubbelmoral och hyckleri


Ämnesstartare

Håller med om allt du har skrivit. Vänstern suger.


   
SvaraCitera
Åtta

Ovie Vicious:

Förklara gärna vad som är subjektivt. Annars förutsätter jag att du blundar för mycket av den fakta som står i första-posten.

Jag ser väldigt lite fakta, utan endast påståenden.

Ovie Vicious:

Michael Moore som är ett av mina stora hatobjekt, har vid flera tillfällen påstått att han inte äger en enda aktie.

Ovie Vicious:

Noam Chomsky har absolut inga problem med att peka ut den amerikanska militärmakten som den levande djävulen på jorden.

Ovie Vicious:

Al Franken har alltid klagat på att republikaner är rasister, till exempel för att så få av dem och dess anställda är svarta.

Ovie Vicious:

Ursula Berge som är känd vänsterdebattör och chef för tankesmedjan Agora har ofta kritiserat bristen på etik hos högern.

Vad har det för relevans vad fyra olika personer från USA tycker/säger/gör? De är knappast representativa för denna -enligt dig- homogena grupp "vänstermänniskor". Dessutom, Al Franken - vänstermänniska? Tillåt mig lolla hårt.

Hela din del om revolutioner var totalt svammel som bygger sig på att du har bestämt dig för att alla som inte tillhör högern (vad nu det innebär i din värld) tycker att det var skitbra att miljontals svalt ihjäl under Lenin, eller vilken socialistisk revolution du nu vill ta som exempel. Jag tror att om du frågar de flesta "vänstermänniskor" så är nog de flesta överens om att fredliga konfliktlösningar är att föredra i de absolut flesta fall.

Ovie Vicious:

Bilföraren behöver inte bekväma fönsterhissar (helst ska ingen förutom de högsta vänsterledarna inneha bil (men man måste ju emellertid göra ett undantag för sådana socialistiska genier som vet bäst vad andra behöver!) Alla medborgare ska färdas, äta, leva, arbeta, älska gemensamt);

Jag är förvisso övertygad om att du trollar, men det här var bara för lösryckt för att det ens skulle kunna övertyga en Sverigedemokrat (som jag enväldigt bestämt är en homogen grupp bestående av retarder). Även om vi skulle åtgå ifrån att alla "vänstermänniskor" tycker att reklam i alla former är av ondo; på vilket sätt skulle det innebära att ens produkter inte kan ha de bevämligheter du radar upp? Du börjar göra en massa påståenden, och följer sedan upp dessa med komplett orelaterade slutsatser. Du låter ju nästan lika förvirrad som en fundamentalistisk kristen.

Ovie Vicious:

i ett socialistiskt samhälle kommer troligtvis den materiella standarden och dessutom kvaliteten på konsumtionsvarorna vara sämre

Wait, whut? Hur har du kommit fram till det? Varför tror du att det enda sättet att få bra varor är genom konkurrens? Nu tycker jag visserligen att det finns vissa bra grejer med konkurrens, men innovation skulle på intet sätt avstanna bara p.g.a. dess bortfall.

Ovie Vicious:

Man behöver inte kräva att imamer ska acceptera homosexuella vigslar, ja man behöver överhuvudtaget inte ställa krav på Islam i Sverige.

Nu får du allt bestämma dig. Antingen så får du tycka att alla små gudsklubbar själva ska få bestämma vilka som ska få vara med på deras lekar, eller så ska vi bestämma det som en grupp. Du kan inte först förkasta de demokratiska värderingarna och sedan hävda att vi gemensamt ska sätta oss över individens rättigheter (i det här fallet den organiserade religionens frihet att själva få välja vilka de vill viga).

Ovie Vicious:

USA stöder Israel, så därmed måste vänstern stödja den motsatta sidan. Om det finns två olika folkgrupper i världen, hattifnattar respektive mumintroll vilka ligger i krig med varandra, och det visar sig att USA stöder den ena, då måste antagonisterna stödjas av vänstern

Du sade att din post var objektiv...? Här vräker du ur dig osubstansierade påståenden som är ytterst subjektiva.

Ovie Vicious:

Socialister har alltid öppet deklarerat att man vill kasta omkull det gamla samhället och införa det nya. Den gamla kapitalistiska ordningen ska krossas, även om det inte finns några ritningar för hur man bygger det nya.

Jag trodde att vi hade bestämt att du skulle bestämma dig för vad det var du pratade om. Syftar din post till socialister eller den grupp som du valt att kalla "vänsterfolk"? Är det det senare så har jag mycket svårt att tro att t.ex. majoriteten av alla vänsterpartister går och väntar på revolutionen och arbetarnas diktatur.

Ovie Vicious:

Det ska istället den intellektuella och upplysta vänstern, var denne än befinner sig, bestämma, därför att vänstern vet ju bäst - turligt nog.

Vänta nu! Alldeles nyss så sade du ju att anledningen till att direktdemokrati inte var någonting att ha var därför att gemene man inte var kunnig nog att rösta i sakfrågor, men ändå vill du att gemene man ska bestämma över biståndsnivåer? Nu får du än en gång ta och bestämma dig.

Ovie Vicious:

Så lyder vänsterns tydliga demokratiska budskap. Högertidningen SALT levde under en viss period och den såldes lite varstans, men vänstern lyckades pressa säljarna till att inte acceptera tidningen.

Det här har jag faktiskt aldrig hört talas om, så du får gärna lägga fram en källa om du har någon (och inte en från motkraft eller politiskt inkorrekt [rolleyes])

Ovie Vicious:

Är man däremot medlem i KPMLr eller Attac, bär man inte alls på ilska vilken visar sig när man slår sönder vallokaler eller klottrar ned en hel stadsdel

Menar du att du på fullaste allvar tror att majoriteten av alla "vänstermänniskor" stödjer sådant? I så fall så antar jag att du också är medveten om att alla som röstat på alliansen stödjer apartheid, nationalsocialistisk front och angreppen mot invandrare i Ryssland?

Hur vore det med lite mindre ogrundade påståenden och mer rationell logik och enhetlighet i framtiden? [smile]


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Åtta:

Jag ser väldigt lite fakta, utan endast påståenden.

[zzz] Följer tonåringar inte med i nyheter nuförtiden?

Åtta:

Du sade att din post var objektiv...? Här vräker du ur dig osubstansierade påståenden som är ytterst subjektiva.

De är ytterst verklighetsförankrade. Öppna ögonen min vän.

Åtta:

Varför tror du att det enda sättet att få bra varor är genom konkurrens? Nu tycker jag visserligen att det finns vissa bra grejer med konkurrens, men innovation skulle på intet sätt avstanna bara p.g.a. dess bortfall.

Använd dig utav enkelt ekonomiskt tänkande. Utan konkurrens kommer det inte finnas någon vilja eller kämpaglöd till förbättringar av produkter. Du får gärna visa mig att jag har fel. Men Microsoft och dess Windows är väl ett YTTERST lysande exempel? Du som är kär Linuxanvändare.

Åtta:

Det här har jag faktiskt aldrig hört talas om

Det förvånar mig icke. Det krävs bara lite enkel research från din sida så lär du hitta källor på de flesta, om inte alla, påståenden i in första-post.

Åtta:

Nu får du än en gång ta och bestämma dig.

Åtta, kan du inte läsa ironi? Det är inte jag som påstår att gemene man inte kan besluta om biståndsnivåer. Det är det Mona Sahlin påstår och därför vill hon inte ha kommunval om invandringspolitik. Trots att hon egentligen förespråkar direkt demokrati, gemena man och att envar vet vad som är bäst för honom eller henne.

Tills dess att du lär dig läsa posten med en gnutta ironi i baktanken finns det ingen anledning att svara på dina inlägg.

Åtta:

Jag är förvisso övertygad om att du trollar

Säger det mesta. Jag kan glatt informera dig om att du har fel. Jag är totalt seriös med min ytterst seriösa tråd som hånar "vänsterns" hycklande. Att du väljer att blunda för det är upp till dig. Jag är inte det minsta överraskad.


   
SvaraCitera
Åtta

Jag inser nu att detta är som att tala med dödsguden. Faktisk logik och debatteknik biter ej på människor som inte förstår dem, så jag tror att jag helt enkelt låter bli, och istället låter tråden dö en långsam död. [zzz]


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Åtta:

Jag inser nu att detta är som att tala med dödsguden. Faktisk logik och debatteknik biter ej på människor som inte förstår dem, så jag tror att jag helt enkelt låter bli, och istället låter tråden dö en långsam död. [zzz]

Jag hoppas att du somnar gott med tanken i bakhuvudet att DU (tänka sig just DU) precis har rättfärdigat Microsofts slöa engagemang med skapandet av ett bättre OS. Genom att DU påstår att konkurrens inte pressar tillverkare till förbättring av produkter och att skapa nya produkter. Utan istället påstår att utan konkurrens så avstannar inte innovationsglöden. Makes sense![zzz]

Att du ens jämför mig med dödsguden är antagligen både för mig och dig en gåta. Men du bet dig själv ganska så hårt i tungan precis, så jag förstår att du vill dra dig ur diskussionen.

För övrigt citerade du väldigt få detaljer från första-posten för att kunna påstå att hela är subjektiv. Men som sagt, en gnutta ironi och sarkasm så kanske du förstår budskapet med det mesta[wink]

Nu ska jag snart njuta av lite SC-hockey. Adieu!


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Ovie Vicious:

Jag tycker att jag skriver det mesta ur vänsterns synvinkel med lite små högerfärgade tillrättavisningar här och där.[smile]

All for teh lulz. Nej, det gör du inte. Du hänvisar till "vänstern" som någon slags homogen grupp, vilket man inte är.

Fallet där du säger att socialistiska revolutioner inte fördöms, vilket skitsnack. Det som skedde i Ryssland år 1917 fördöms från flera håll från "vänsterns" sida. Noam Chomsky kallar det bl.a för brott mot socialismen osv. Sedan hade man under Lenins tid, de som var emot bolsjevikerna, vilka var en vänsterorienterad arbetarrörelse.

Oh, nu vet jag nog vem du är.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

passaro:

Du hänvisar till "vänstern" som någon slags homogen grupp, vilket man inte är.

Nej, jag hänvisar till alla möjliga socialistiska inriktningar. Bara för att jag på ett ställe nämner vad en random anarkist anser behöver det inte betyda att en vanlig sosse håller med. Det har jag så fint förklarat i början av texten. Allt för att inte behöva skriva massa politiska inriktningar som förvirrar den vanliga läsaren.

passaro:

Kvasi-intellektuellt svammel utan grund.

Vilka hårda ord, helt utan bakgrund. Du kritiserar en punkt i texten och hävdar att resten är svammel. Good job!

Men på vanliga vänster-manér måste man ju ta till (i detta fall verbal)fascism för att bekämpa "det onda". Good job again!

passaro:

Oh, nu vet jag nog vem du är.

Dold text: PMa kan bli intressant!


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Ovie Vicious:

Vilka hårda ord, helt utan bakgrund. Du kritiserar en punkt i texten och hävdar att resten är svammel. Good job!

Ser inte någon mening med att upprepa vad Åtta redan skrivit.

Ovie Vicious:

Nej, jag hänvisar till alla möjliga socialistiska inriktningar.

Du skriver dock inte alls så. Du buntar ihop dem, vilket är fel.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

passaro:

Du skriver dock inte alls så. Du buntar ihop dem, vilket är fel.

Well, alla texter har väl sina brister och jag hade kunnat vara lite mer på det klara med definitionen av "VÄNSTERN". Nu ville jag iofs faktiskt reta upp de som gärna vill hävda de 119 392 293 102 olika socialistiska inriktningarnas existens. Så delvis har jag ju lyckats.

passaro:

Ser inte någon mening med att upprepa vad Åtta redan skrivit.

Så du påstår också att konkurrens inte eldar på innovationer och förbättringar?[smile]


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Ovie Vicious:

Så du påstår också att konkurrens inte eldar på innovationer och förbättringar?[smile]

Det påstår varken Åtta eller jag.

Ovie Vicious:

Well, alla texter har väl sina brister och jag hade kunnat vara lite mer på det klara med definitionen av "VÄNSTERN". Nu ville jag iofs faktiskt reta upp de som gärna vill hävda de 119 392 293 102 olika socialistiska inriktningarnas existens. Så delvis har jag ju lyckats.

[rolleyes]


   
SvaraCitera

Ovie Vicious, du har värdelös argumentationsteknik.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Herr Luver:

Orkar inte läsa tittar på mumin istället


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

passaro:

Det påstår varken Åtta eller jag.

Då bör du nog läsa om detta inlägget:

Åtta:

Nu tycker jag visserligen att det finns vissa bra grejer med konkurrens, men innovation skulle på intet sätt avstanna bara p.g.a. dess bortfall.

Om konkurrensen skulle försvinna skulle innovationen avstanna och stagnera. Om du har något konkret exempel där detta inte har skett inom en nisch eller bransch som delvis eller helt saknar konkurrens så får du gärna upplysa mig om det. Under tiden kan jag påminna dig om Microsoft och Windows.

Luna Lovegood:

Ovie Vicious, du har värdelös argumentationsteknik.

Är det förvånande att ytterligare en vänster-sympatisör faller in i "argumentations-träsket" ? Jag skulle snarare vilja påstå att de som läser och inte vet ett schmack om det som skrivs saknar underlag för sina argumentationer... mot mina argumentationer (syns tydligt eftersom att det krävs källor på det mesta)

Men hey, tack för din åsikt.. kika gärna in på min användarsida.


   
SvaraCitera

Felet Ovie Vicious gör, medvetet eller så är du dum i huvudet, att att definiera vänstern som alla mellan demokraterna (hur man nu kan få de till vänster) och anarkister, och sedan behandla de som en homogen grupp med samma åsikter. Mona Sahlin/Socialdemokraterna står inte får någon form av direktdemokrati och är inte heller längre socialister, och något stöd för Lenins statskupp/regim kommer du inte hitta i kretsar vänster om leninismen (frihetliga socialister/anarkister). Du bör vara medveten om att Lenin, 1918, blev skjuten och träffad med två skott av anarkisten tillika socialisten Fanny Kaplan. Hur kan detta gå ihop med din bild av det homogena "vänstern" återstår att se.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Holger Meins:

att att definiera vänstern som alla mellan demokraterna (hur man nu kan få de till vänster) och anarkister, och sedan behandla de som en homogen grupp med samma åsikter

Än en gång är jag helt förbluffad över vad en vänster-sympatistörs lägger vikt på. Är detta den nya flugan för er när det gäller att försvara sig när andra kritiserar socialism och kommunism?:

"Nej!!!! xxx hade inte exakt de åsikterna och därför kan man inte räkna de som xxx"

Läs igenom tråden så får du en förklaring på min generalisering av vänstern".

Det som är skrattretande är att ni själva definierar kapitalister och borgare som en homogen grupp när ni för diskussioner. OOOPS, busted igen? Än en gång visar du hur fulla av dubbelmoral ni är.


   
SvaraCitera