Aviseringar
Rensa alla

en varning till alla wannabe reality stjärnor


Ämnesstartare

detta är nåt jag typ undanhållit i två år sedan jag var med i en dokumentär om folk mellan 18 och 26 med autism elr liknande som jobbat på samma teater.
jag har ett tips förövrigt. om du någonsin är med i teve elr annan offentlig media. läs aldrig flashback tråden om serien du varit varit inblandad i.... folk skrev detta om mig efter serien om asperger:
"Teaterfröken verkar duktig, hon håller en nivå över mongolidteatrarna som är mera vanliga. Tycker det är bra hon är fysisk med dem för de är ovana med fysisk kontakt. Lovar poeten runkar till teaterfröken varje kväll, hon var riktigt milfig. "
folk kallar en cp, retard och mongoloid helt utan anledning
detta är nog det enda posiitiva jag hittade "Poeten Max i tv-programmet är annars en skön och tilltalande aspergare. En aspergertyp helt i min smak. En udda fågel, tror jag, i asperger-Sverige. De flesta är, enligt min erfarenhet lite mer åt "logik"-hållet, på det sätt jag tror du menar. När det gäller den klädintresserade teaterkillen Marcus, är han nog som personlighet/karaktär mer vanligt förekommande (än Max)."
tycker det är sinnessjukt att folk tar sig sådana friheter att spekulera och bedöma och kritisera folk med funktionsnedsättningars liv.
"en skön och tilltalande aspergare"
wow tack
som att säga, "fan du r helt okej trots att du föddes utan ben och med en CP-störning"
så jag är annorlunda från aspergerstereotypen, men inte heller normal. snacka om att falla mellan stolarna...
och jag älskar fortfarande de i svt's filmteam som gjorde dokumentären. de är fantastiska porträttfilmare. men det är verkligen fel på människor som ser på teve ibland. om du väljer att ta steget i rampljuset och bli en del av offentlig media, så vill jag varna dig att inte göra det om du ej är beredd.
förvänta dig det värsta från främlingar och media. jag fick sjukt mycket fint beröm från föräldrar och syskon som har människor med funktionsnedsättningar i sin familj som väger upp denna onödiga och larviga kritik. men kom ihåg det jag sa om ni någonsin väljer att vara med i typ paradise hotel. hur bra filmteamet än är, förvänta er ett helvete från media, både statlig, privat och alternativa nyhetssajter.
var försiktiga öht
kram
maks

är här det enda klippet från serien, som jag vet är tillgängligt på internet just nu (som jag råkar vara med i)


   
Citera

bra tips Hjärta
människor kommer alltid ha åsikter som du inte vill höra/inte är viktiga
men du vet själv att du har gjort någonting otroligt, det är det som är viktigt.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Hjärtlös:
bra tips Hjärta
människor kommer alltid ha åsikter som du inte vill höra/inte är viktiga
men du vet själv att du har gjort någonting otroligt, det är det som är viktigt.

<3 du är en av de människorna som får mitt liv att bli värt att leva. <3


   
SvaraCitera

silver judas:

<3 du är en av de människorna som får mitt liv att bli värt att leva. <3

och det kommer jag fortsätta med för du är så fin HjärtaHjärtaHjärta


   
SvaraCitera

Håller med om att det är onödigt att ifrågasätta någon som deltar i en dokumentär och som dessutom inte är skådespelare, inte för att det ska vara så och att det hela ska vara naturligt utan manus.
Jag kommer ihåg att jag har sett just denna dokumentär och har haft mina tankar om den, om personerna däri. Mina tankar brukar vara mer typ ''jag gillar inte Bruno K. Öijer men han har stil'' och kan tillägga ''men det är ju trevligt att du tycker om honom och finner honom bra''.
Är det du som är max? Jag uppfattade inte riktigt vem det är som var vem. Var det en slump att du råkade komma med i filmen eller?
Otroligt när folk inte ens kan visa lite förståelse, hade vart klokt om folk följde det gamla svenska ordspråket ''har du inget bra att säga kan du vara tyst''.
Nä men kärlek till dig silver judas Hjärta
Jag har Asperger, är väl inte heller ''helt normal'' men alla är olika och gud vad skönt att inte varenda kotte är likadan! Hjärta


   
SvaraCitera

En uppryckande låt Everything (Ohne dich schlaf´ ich heut´Nicht ein), band Münchener Freiheit. Hjärta


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

tack T-S, ja jag är maks i klippet. blev tillfrrågad att vara med efter en svt-producent såg pjäsen vi gjorde innan den som dokumentären leder upp till. hoppas den läggs upp på svt play nån gång igen.


   
SvaraCitera

Att vara med  en dokumentär om funktionsvarierade, speciellt om man avviker från den sociala normen, får ju folk att skriva sina fingrar blodiga om en. Tyvärr. Kolla bara vår tråd om dejtprogrammet för funktionsvarierade. 


   
SvaraCitera