Aviseringar
Rensa alla

Fånga in kattunge


Ämnesstartare

Hej!
Jag har hittat en liten kattunge (den kan högst vara 5-6 veckor gammal) som har "bosatt" sig under en trapp här i närheten. Jag skall försöka fånga in den. har någon tips på hur jag skall gå tillväga? Jag funderar på att ta min kattbur, sätta in mat, sätta ett snöre i luckan och dra till om den går in där.

Jag ringde djurens vänner i gbg och de har inga resurser att skicka ut folk tyvärr, så jag måste fånga in den så att den inte dör. Den verkar vara född ute, för den är hemskt skygg. Sen berättade de även på djurens vänner att det troligen är en kattunge från bellevue marknad. De säljer tydligen katter där, och de som inte säljs släpper de bara ut! Fy fan säger jag bara! Hur kan människor vara så elaka?

Jag har ringt en kompis nu, så vi ska ut och försöka få fast kissen.


   
Citera

lägg ut mat i en bur, men den kommer inte våga gå in i buren på ett bra tag. försök hellre få ut den därifrån och sen tränga in den i ett hörn och fånga den. kanske inte verkar så snällt men det är snällare att fånga den snabbt och ge den omvårdnad direkt istället för att vänta flera dagar/veckor med att försöka få den att gå in i buren.


   
SvaraCitera

Sitt och vänta på katten ett bra tag. Till slut så vänjer de sig vanligtvis och kommer fram själva.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

åh, stackars pisse! Det stämmer det du skrev om bellevue marknad, har hört samma sak och även sett att de släppt ut katter [mad]

Jag föreslår att du försöker vänja den vid människor genom att mata den ofta och på samma ställe varje gång. Sitt bredvid och se den våga sig närmare och närmare, tills du kan fånga in den med händerna. Att vänta på att den ska våga sig in i en bur kan ta tid, men maten lär den närma sig eftersom den bör vara hungrig!


   
SvaraCitera

som saito sa.
sitt nära den så den vänjer sig vid dig, inga hastiga rörelser...närma dig den långsamt o så

eller typ jaga den 😛


   
SvaraCitera
Tyrael

Hur svårt är det? Gå efter den, var lugn, den förstår tillslut att du inte är elak. Själv har jag också en katt som går i trapporna en del, och ibland springer den in i lägenheten, men det är inga svårigheter att få ut den [smile]


   
SvaraCitera

Locka den med mat ^^

(berätta hur det gick sen!)


   
SvaraCitera

Ta fram luftgeväret.


   
SvaraCitera

Du behöver ingen bur. Ställ ut mat regelbundet, så kommer den. Sen är det bara att ta den.


   
SvaraCitera

misfits:

Jag har hittat en liten kattunge

har du fått in den ännu?


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Det lyckades nästan! Den gick halvt in i buren, sen ändrade den sig och sprang iväg runt huset. Vi var ute i 2 timmar drygt och vi såg den ett antal gånger. Men jag lade ut mat till den, och jag ska göra samma sak imorgon. Så jag får helt enkelt pröva varje dag tills det går! Den kommer nog dessutom att vänja sig vid mig inom sinom tid. Tack för tipsen!


   
SvaraCitera

misfits:

Hej

misfits:

kattunge


   
SvaraCitera

misfits:

bellevue marknad

ÅH DU ÄR FRÅN MINA KVARTER! JAG BOR I KORTEDALA!


   
SvaraCitera

misfits:

bellevue marknad

?

Lycka till iaf, har inga mer tips än vad ni redan gör..


   
SvaraCitera

Hur gick det? =)


   
SvaraCitera