Forumet - Får inte studera på annan ort!

Får inte studera på annan ort!

692 1 8
Jag vill gå på rymdgymnasiet i Kiruna till hösten. Jag älskar rymden och vill bli rymdfysiker. Rymdgymnasiet i Kiruna är det ända gymnasiet med rymdinriktning i Sverige och jag vill verkligen gå där. Jag bor i stockholm och pengar skulle inte vara ett problem för att gå där. Men när vi snackade om gymnasium och jag nämnde gymnasiet så började min mamma skratta och säger "vem skulle vilja gå där! När jag tog upp det igen så sa hon att om jag flyttar upp dit kommer jag bli av med alla mina kompisar och alla andra kommer bo i andra delar av Sverige osv. Sedan ändrade hon ämne och vägrade prata om det mer.

Så min fråga är. Hur ska jag övertala dom om att jag ska kunna gå där. Några bra tips?

Inga kommentarer

Senast ändrad 1 Oct 2016, 17:52 av K01
Tråden har 8 svar. Sortera efter:
Om du vill bli rymd fysiker, spelar gymnasiet ingen roll, för du måste ändå plugga på universitet. Läs natur istället, och sen läs fysik 2 (fysik 2 har inte så mycket astronomi, men ändå). 

Rymdinriktning på gymnasiet låter som en spetsutbildning, och tänk om du tappar intresset efter ett tag.

Jag rekommenderar att läsa natur så att du har en bred kompetens inom alla naturvetenskaplig ämnen och sen läsa Astrofysik/Rymdfysik på högskolan. 
Skriv en "uppsats" med alla fördelar och nackdelar. Förklara hur det ska finansieras etc och sedan ger du henne det. Har typ alltid funkat för mig när jag vill ha något :p

Spana också in:

Kiruna är ett trevligt ställe, ingen bra förälder skulle tvinga sitt barn att bo kvar i Stockholm istället för det. 

I alla fall, försök ta upp det lugnt och sansat med dina föräldrar och poängtera hur mycket det betyder för dig. Visa att du vet vad det innebär och att du är kapabel att hantera det på ett bra sätt. 
Har en kompis/blivande kollega som pluggade dar. 
Du kan ju fraga pa twitter hur det var, antar jag.
https://twitter.com/MaddeLisk
Visa dem att det verkligen är något du tar seriöst och är intresserad av. Fortsätt ta upp det, men gör det på ett moget sätt och försök att inte skapa onödig konflikt.