Aviseringar
Rensa alla

5:2 dieten = ätstörning light?


Ämnesstartare

Den går ut på att man fastar 2 dagar per vecka... låter det inte lite ätstört?


   
Citera
Ämnesstartare

nej, bara väldigt fånigt


   
SvaraCitera
salmon

Jag tycker att det är ett stört beteende. Tror att det lätt kan spåra ur. 


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Jag har uppgraderat dieten. Den går ju ut på att skippa ett par dar i veckan pga människan inte alltid haft mat varje dag etc. MEN, det var ju knappast så att mänskan var utan mat varje onsdag och fredag. Så min förbättring går ut på att ha en D7-tärning, och slå den varje dag för att se om man kommer få äta eller ej. får du 6 eller 7 så får du vara utan mat den dagen.

Ingen risk för ätstörning och dessutom mer naturtroget.


   
SvaraCitera
Lounge

man fastar inte, man halvfastar


   
SvaraCitera

tycker det är en helt ok diet
för vuxna

har man ätstörningstendenser bör man följa upp dem och försöka få stöd/inte utsätta sig för grejer som triggar. man får inte ätstörningar av att följa ett visst ätschema


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

periodisk fasta tros ju ha liknande effekt på hälsa som kalorirestriktion, vilket såvitt jag vet är den mest effektiva metoden för att öka medellivslängd hos de flesta arter man testat det på. just människor har man inte gjort några långsiktiga experiment på, dock, av uppenbara skäl.

så, om livslängd är något man bryr sig om kan det ju vara en bra grej.

dock, ja, beteendet i sig kan vara problematiskt om man är inom riskzonen för ätstörningar, föreställer jag mig. jag har dock inte någon mer detaljerad insikt i vilka mekanismer som ligger bakom ätstörningar hos befolkningen i stort. det mesta jag lärt mig är rätt anekdotiskt.


   
SvaraCitera
Yoliah

5:2 dieten är inget bra sätt att gå ner i vikt på. Det kan omöjligt vara bra för kroppen att svälta sig själv 2 dagar i veckan. Det knäppa är att det står överallt i tidningar och så att det ska vara så jävla hälsosamt men det är ren bullshit! Det visar verkligen vilken ätstörd värld vi lever i idag.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

tröttnar folk aldrig på alla dessa dieter och bantningsmetoder? om man vill gå ner i vikt ska man äta mindre och träna, man behöver inte göra det mer komplicerat än så. vafan.


   
SvaraCitera

Hjärta

Tickstart: Så min förbättring går ut på att ha en D7-tärning, och slå den varje dag för att se om man kommer få äta eller ej. får du 6 eller 7 så får du vara utan mat den dagen.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Tickstart:
Jag har uppgraderat dieten. Den går ju ut på att skippa ett par dar i veckan pga människan inte alltid haft mat varje dag etc. MEN, det var ju knappast så att mänskan var utan mat varje onsdag och fredag. Så min förbättring går ut på att ha en D7-tärning, och slå den varje dag för att se om man kommer få äta eller ej. får du 6 eller 7 så får du vara utan mat den dagen.Ingen risk för ätstörning och dessutom mer naturtroget.

bra grej


   
SvaraCitera