Aviseringar
Rensa alla

"Feminism är inte lika med jämställdhet"


sudd
 sudd

isola: folk är så jävla korkade. seriöst. för att uppnå jämlikhet måste vi se till att höja det kön som är underordnat. är det så svårt att förstå?

När ska du komma upp med något vettigt istället för att kalla folk idioter, isola?  


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

vad förväntar du dig 


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

isola:

folk är så jävla korkade. seriöst. för att uppnå jämlikhet måste vi se till att höja det kön som är underordnat. är det så svårt att förstå?

Den allsmäktige har talat! Tack!


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Kan vi inte som population anse oss färdiga med den här frågeställningen snart, den gynnar ingenting och tar upp alldeles för många hetsiga människors tid


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

I mångt och mycket tycks ju dock Johansson ta upp saker som feminister talar om. Föreställningar om mäns respektive kvinnors natur, unga pojkars oförmåga att klara skolan idag, han talar om att förändra normer och attityder och om individualiserad föräldraförsäkring. Säväl vänsterpartiet som F! kan nog skriva under på den delen, vilket ju faktiskt är den största delen av artikeln i rena spaltmeter.

Det är först i artikelns sista stycke som Johansson börjar tydligt gå emot de feministiska idéerna och istället börja flumma runt utan att tydligt säga något själv och påpeka att grupper kan vara tämligen heterogena - vi måste låta individerna få komma fram oavsett kön, ty de stora lösningarna är allt för trubbiga! Men det är tämligen svårt att driva ett samhälle framåt utan breda penseldrag, generaliseringar -  annars så är allt man gör att hålla tummarna och hoppas på det bästa.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Näää...
Definiera som du själv vill.


   
SvaraCitera