Aviseringar
Rensa alla

Förintelsens minnesdag


Pissluffare:

Bara om jag får lyssna på dj-adolf och slentrianheila

Jafan, Dj Adolf och Down with Niggers spelar där varje kväll [smile]


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Plyvert:

Jag tycker inte synd om Judarna, de mjölkar det så jävla mycket, visst är det hemskt, men det som är gjort är gjort låt det gå, så länge de tycker synd om sig själva tycker jag inte synd om dem.

Du har fått något om bakfoten. Det är många som uppmärksammar Förintelsen. EU verkar ha givit Förintelsen någon slags stämpel att vara grunden till hela iden om EU, "för att det aldrig mer skall bli en Förintelse" (vilket inte alls var grundtanken med den Europeiska Unionen). Men Judar uppmärksammar det inte. De Judar som upplevde förföljelsen pratade aldrig om det (just därför dröjde det ända till 1990-talet innan man började prata om Förintelsen). Och de Judar som lever idag undviker också att prata om saken, kanske mest för att det bara väcker hat (?). Tycker du att Förintelsen uppmärksammas för mycket får du klaga på skolstyrelsen och EU som har bestämt att detta ska vara något som upprepas inom skolundervisningen minst en gång om åter.


   
SvaraCitera

Det är inte skolan eller EU jag stör mig på, det är inte heller skolstyrelsen. Jag kan förstå varför de predikar om förintelsen, för att nya generationer ska förstå. Men du säger det som om du har personligen pratat med alla judar och ingen jude i hela världen vill prata om förintelsen, de vill inte ha sympati. Det är inte de erfarenheterna jag har, ha din åsikt jag tänker ha kvar min.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Man har räknat ut att det kan ha dött så mycket som 60 miljoner människor mellan åren 1939-1945. Till det kommer alla tyskar som dog i fångläger, arbetsläger och av de sjukdomar som bröt ut i deras totalförstörda land.
Med andra ord var kriget minst sagt en katastrof för Europas folk, men vilka blir hela tiden uppmärksammade? Vilka får en egen minnesdag? Vem blir hedrad? Rudolf Hess som försökte stoppa kriget innan det var för sent, eller Raoul Wallenberg som räddade judar?

Dessutom var det judarna som startade krig mot tyskarna, inte tvärtom. Se bifogad bild.

judea_declares_war_Large.png


   
SvaraCitera

🙂

1216310364935.jpg


   
SvaraCitera

Hade tänkt gå på en manifestation i Luleå. Men tråkigt nog så drog sig kyrkan och kommunen ur, eftersom somliga nynazistiska palestinagrupper hotade om våld med något svammel om Gaza som anledning.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Plyvert:

Men du säger det som om du har personligen pratat med alla judar och ingen jude i hela världen vill prata om förintelsen, de vill inte ha sympati. Det är inte de erfarenheterna jag har, ha din åsikt jag tänker ha kvar min.

Klart inte, bara ett 30-tal. Däremot syftar jag mer på det faktum att denna dag blev utnämnd till en minnesdag först för fyra år sedan av FN. Innan dess pratade sällan Judarna om förintelsen, det fann ingen som ville lyssna. Du däremot verkar ju dra ett stort streck över hela det Judiska folket och tycker inte synd om de som upplevde förintelsen för vad du påstår att Judar gör idag.

nationell socialist:

Med andra ord var kriget minst sagt en katastrof för Europas folk, men vilka blir hela tiden uppmärksammade?

Uppmärksammar inte du den första september? Konstigt, vi gör det och precis som idag så hålls samtal i skolan den förste september eller dagarna kring om denna infaller på en helg. Och jag tror inte det är mängden döda som är det mest "hemska" i detta fall. Annars hade det varit Ryssland som skulle få en minnesdag. Det hemska är tanken bakom själva förintelsen och hur långt den fick gå.
(Fast ska man vara petnoga så har exempelvis Ryssland en minnesdag för de som dog i kriget. Dock tänker de väl mest på den ryska befolkningen...)

nationell socialist:

Dessutom var det judarna som startade krig mot tyskarna, inte tvärtom. Se bifogad bild.

Judarna hade blivit förtrycka i över tusen år. Judehat är inget nytt för 1900-talet precis. Och av någon anledning finner jag den där bilden lika trolig som Sions vises protokoll [rolleyes].

Sedan vet jag inte om bojkottning av tyska varor ska ses som en krigsförklaring. Men hade jag levt 1933 och varit jude hade jag nog undvikit att köpa tyskt också. Efter allt tyskarna gjort redan då [rolleyes]


   
SvaraCitera

Alabama Rocker:

Vi kan mötas på Techno-Bar istället? [cute]

Wtf är det där för place? [shake]


   
SvaraCitera

Dags att baka tårta [party]


   
SvaraCitera

Templar:

Du däremot verkar ju dra ett stort streck över hela det Judiska folket och tycker inte synd om de som upplevde förintelsen för vad du påstår att Judar gör idag.

Hur då? Det jag sa om att de mjölkar är baserat på de jag känner, däremot så tycker jag inte synd om någon jude som tycker synd om sig själv, vem det än är så där kan jag hålla med om att jag drar alla över samma kam.


   
SvaraCitera
Åtta

Min pappa fyller 50 idag! [party]

Värt att notera är att det också är Göran Hägglunds födelsedag!


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Plyvert:

Hur då? Det jag sa om att de mjölkar är baserat på de jag känner

Vilket du inte sa i din kommentar. [wink]

Plyvert:

däremot så tycker jag inte synd om någon jude som tycker synd om sig själv

När judar tycker synd om judar är det mer det "judiska folket" de tycker synd om, inte sig själva. Och med det judiska folket är det mer i historien än idag.


   
SvaraCitera

Åtta:

Min pappa fyller 50 idag! [party]

Alltså det är verkligen så klockrent.

Åtta:

Värt att notera är att det också är Göran Hägglunds födelsedag!

Det ska naturligtvis uppmärksammas! Har skapat tråd nu. Get your ass in there och gratulera mannen!


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

mediakatt:

Jag fick just en ursäkt att bli full. Man tackar.

AS BRA!


   
SvaraCitera

NUJÄVLARR:

AS BRA!

Hur bra som helst. Har nu vin att fira det hela med. [party]


   
SvaraCitera