Aviseringar
Rensa alla

Försvaret - vilket slöseri


Ämnesstartare

Jag ägnar nästan inga tankar åt varken försvaret eller förnybar energi. Men jag blev rätt irriterad över något jag läste i veckan. Att man ska överväga om man ska skrota redan färdiga vindkraftverk som kostat 3 miljarder(!) för försvarets skull.

Alltså, allvarligt talat. Jag tycker inte ens att detta är något att tänka på. Det är klart att man inte ska.

Visst är försvaret bra - men jag kommer bara på en sak som det är bra för, och det är att sysselsätta människor. Det kan dom gott göra utan att man river vindkraftverk som kostat 3 miljarder att bygga.

Och ingen har sagt något om att lägga ner försvaret, det där har jag själv kommit in på. Fast... samtidigt - finns det inte bättre sätt att sysselsätta dessa personer? Lägg ner försvaret och satsa på SSRS exempelvis. Där kan många sysselsättas. Dessutom till mycket större nytta. Jag är helt övertygad att om man la ner försvaret och tog alla personer som höll på med det o placerade om dom skulle det vara till så mycket mer nytta - SSRS var bara ett exempel.

Ska man jämföra försvaret med förnybar energi så är det uppenbart - förnybar energi behövs så mycket mer - vilken typ av förnybar energi det än handlar om. Behåll försvaret för all del, men ge för helvete FAN i att riva redan färdiga källor till förnybar energi.

Det största hot just nu för oss människor, inte för oss som ett individuellt land är något som inte tillräckligt många pratar om - mycket vad gäller miljön. Vi behöver förnybar energi. Vi behöver inte något försvar egentligen. Att sedan dessutom riva något som dessutom redan är byggt och som kostat så mycket vore bara idiotiskt. Fast... är det något jag märkt så är det att en majoritet av oss människor är idioter, så det känns tyvärr som att man kommer att riva vindkraftverken det handlar om. Men vem bryr sig, det handlar ju bara om pengar. Pengar kommer ju o går så lätt, right?

Att säga "lägg ner försvaret" bara för att jag är irriterad över det jag läste vore idiotiskt, det tänker jag inte göra. Men det fick mig ändå att känna att ibland skulle jag vilja bestämma vad mina skattepengar används till (eller snarare inte används till), för då och då känns det så sjukt bortkastat...

Det är bara min åsikt. Ibland är det skönt att avreagera sig, så... creds till dig som orkat läsa[ops][y]

[love]


   
Citera
Ämnesstartare

Lägg ner det, någon måste börja om vi skall få världsfred etc.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

kapitalförstöring som kapitalförstöring.
Men förstår hur du tänker.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Livtrasir:

om vi skall få världsfred

Livtrasir:

om vi skall få världsfred

Livtrasir:

om vi skall få världsfred

Så bra sagt[love]Kan inte du bli politiker (inte nödvändigtvis i sverige) och se till så att någon faktiskt börjar?

Borde även tillägga: Ännu mer creds till den/dom som uttrycker sina åsikter om detta.

Samt att sådant här är anledningen till att jag undviker allt vad nyheter är så mycket jag kan - det påminner mig bara om vår idioti, och det gör mig bara arg, irriterad och ibland även deprimerad.

OF 5:

Men förstår hur du tänker

Är glad att någon gör det i alla fall[y]

[love]


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Storchen84:

Vi behöver inte något försvar egentligen.

Varför anser du att vi inte behöver det?

Det är inte särskilt begåvat av dig att försöka ha åsikter om någonting du inte förstår angående Sveriges försvar. Och som vanligt hade en källa på det här tramset du skrivit om både varit trevligt och nödvändigt.

I övrigt tror jag inte att du behöver oroa dig över dina skattepengar. De är nog inte mycket att hänga i julgranen ändå.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Ganska ineffektivt och dyrt sätt att sysselsätta folk genom också, handlar väl om att hålla försvarsindustrin under armarna också - socialisera investeringar för forskningen och privatisera vinsterna osv. Om man ska ha ett försvar ska man ha ett riktigt försvar ett invasionsförsvar om man half-assar det så som Sverige har gjort hela så duger det bara till att agera kolonialpolis på USA's begäran. Så är det ju också som bekant.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

dazed:

Så är det ju också som bekant.

Någon vet inte vad denne pratar om..


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Zeppelin:

Någon vet inte vad denne pratar om..

Hur menar du då? På vilket sätt ligger det i Sveriges intresse att döda kamelfösare då?


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Storchen84:

Är glad att någon gör det i alla fall

å andra sidan så saknar försvarsmakten en faktiskt uppgift i händelse av krig, så stor är den egentliga oviljan bland politikerna. SSRS är en historia för sig, för att göra den kort så är det tur att dem inte behöver redovisa sina pengar, för då hade FM setts som sparsamma. Fast som tur är så är det inte skattepengar så det är ju ingen nackdel i sammanhanget.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

dazed:

På vilket sätt ligger det i Sveriges intresse att döda kamelfösare då?

Om du varit lite mera insatt så hade du vetat att det inte ligger i försvarets intresse, och heller aldrig gjort.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

OF 5:

andra sidan så saknar försvarsmakten en faktiskt uppgift i händelse av krig

Vänta, va? [cute]


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Zeppelin:

Om du varit lite mera insatt så hade du vetat att det inte ligger i försvarets intresse, och heller aldrig gjort.

Det sa jag aldrig försökte mer klargöra vad din åsikt var vilket gick - så där. Själv tror jag inte på att stater är moraliska institutioner så när jag analyserar sådant här så ser jag mer till vilka som tjänar på det. Varför är vi där?


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Zeppelin:

Vänta, va?

Det finns ingen doktrin för hur dem ska agera vid ofred (riksdagen har inte skrivit en instruktion som säger "blir landet anfallet eller hotat så ska ni agera så här") Men det är på gång.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

dazed:

Varför är vi där?

Varför skulle vi inte vara där. Det är väl nästan en plikt att åka ned dit och hjälpa till genom att försvara civilbefolkningen? Dessutom hindrar vi dem från att komma hit.

Men jag förstår ointresset, det ligger ju så långt bort från vår verklighet i Sverige - så allt handlar endast om de ekonomiska kostnaderna. Ganska äckligt, enligt mig.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

OF 5:

Men det är på gång.

Det är ändå lite svårt att ha en detaljerad steg-för-steg plan vid krig i Sverige, eller hur menar du?


   
SvaraCitera