Aviseringar
Rensa alla

Fuska på blodprov?


Ämnesstartare

Är det möjligt att "fuska" på ett blodtest man ska skicka till ett labb? Allt man ska göra är att fylla en liten remsa med blod. Skulle de i labbet märka om man ex. tog ett syskon/förälders blod, med samma blodgrupp?
Tacksam för snabba svar!!


   
Citera

Beror ju på om de har ditt blod innan. Du kan nog ej skicka en mans heller.


   
SvaraCitera

det intressanta är väll snarare hur du ska kunna dra blod från någon annan utan att de märker. Lämna nu ditt eget blod är det är bara för din egen skull.


   
SvaraCitera

ah och då blir det dödsstraff på dirren

nu säger kanske du "men dödstraff finns ej i sverige"

och ja, det har du rätt i officiellt sett. men inofficiellt har läkare titt som tätt ihjäl folk som inte lämnar rätt blod genom att ge dem fel mediciner och sen städar säpo upp allt efter dem.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Men om man är diabetiker och skickar ett blodprov via posten som man gör hemifrån? Skulle de se att det är fel blod vid analyseringen?


   
SvaraCitera

Vad är orsaken till att du ska skicka in det?


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

mrman:

Vad är orsaken till att du ska skicka in det?

HbA1c, de ska kolla hur blodsockret legat de senaste tre månaderna.


   
SvaraCitera

Hej. Om det handlar om att du har diabetes så kan du inte skicka in vilken annans blod som helst eftersom de har en normal insulinproduktion vilket inte din har. Då kommer inte deras variera på samma sätt som en diabetikers gör, även fast man sköter insulinet. Och varför skulle du ens vilja göra något sådant? Ett långttidstest hjälper ju dig själv i din sjukdom så att du mår bättre och inte har lika stor upp- och nersvängar.


   
SvaraCitera

Verkar ju knäpp att skicka in någon annans blod. Håller med det Tennsoldaten skriver. Är ju för din egna hälsa och ingen annan som vinner/förlorar någonting på om du gör knäppa saker, bara du som förlorar på det.


   
SvaraCitera

Blod har ju olika värden, Dom har antagligen Journaler där dina värden står och skickar du in blod som är mycket annorlunda så vet dom ju antagligen att det inte är ditt.

Dom som kollar blod borde ha ganska stor koll på sånt där


   
SvaraCitera

Varför vill du överhuvudtaget fuska när det gäller diabetes? Det är ju inget som skadar dig med att du skickar in blodet. Det är för att du ska må bra ju!

Eller är det så att du försöker svälta dig med insulinkontrollen? Du har inga ätstörningar eller så?


   
SvaraCitera

Om de har testat ditt blod förut kanske de känner igen dina värden och kan bedöma om det är ditt blod utifrån bl.a det


   
SvaraCitera

OF 5:

det intressanta är väll snarare hur du ska kunna dra blod från någon annan utan att de märker

[love]


   
SvaraCitera

linneaholm:

Är det möjligt att "fuska" på ett blodtest man ska skicka till ett labb? Allt man ska göra är att fylla en liten remsa med blod. Skulle de i labbet märka om man ex. tog ett syskon/förälders blod, med samma blodgrupp? Tacksam för snabba svar!!

Det beror på vad man ska göra för undersökningar på det. I vissa fall kanske du kan ta djurblod rent av. Vad ska det användas till för analys? Något drogrelaterat? Kan du skicka någon länk om det om du har?


   
SvaraCitera