Aviseringar
Rensa alla

Garderobsrensning


Ämnesstartare

Hur gör ni? rensar ni någonsin garderoben? Slänger ni, skänker ni, traderar ni?

Jämförde garderob med pojkvännen och vi kom väl fram till att största hindret för att flytta ihop i befintligt boende är att det inte finns plats för tillräcklig mängd garderober som mina kläder behöver. Jag använder ju inte ens allt, så en rensning kanske är på sin plats liksom. Hur gör ni? Kommer liksom inte igång och behöver tips! 🙂


   
Citera
Ämnesstartare

Vad BEHÖVER man i en garderob? Vad ska man inte ha kvar? osv osv osv


   
SvaraCitera

Rensar en gång om året och skänker det jag inte längre använder.


   
SvaraCitera
höna

Ha inte kvaar sånt du inte använt på ett år elelr inte känner dig bekväm i. Tänk inte "nej men den kanske kan va fin någon gång" om du ändå aldrig anvönder det. Jag skänker allt som är helt och rent.


   
SvaraCitera

brukar gå efter regeln "har jag använt detta det senaste året?" och om svaret är nej så brukar jag skänka de kläderna.

har dock svårt för att göra det, jag är en sån som inte riktigt gillar att släppa saker. men jag tvingar mig själv då och då. typ varannat år, ibland oftare.


   
SvaraCitera

Jag har slängt en del men även skänkt bort och försökt sälja. Men det känns så onödigt... Jag ska bli bättre på att bara köpa sånt som jag verkligen vill ha och som jag inte tröttnar på i första taget 🙂 När det gäller mig personligen är det då enkla linnen, jeans och tights som gäller. Nu har jag ett par jeans som jag trivs sjukt bra i men det skulle inte skada med ett par till. Nu är det sommar snart, dock, och shorts har jag i massor xD

elverpigen: Vad BEHÖVER man i en garderob? Vad ska man inte ha kvar? osv osv osv

Jag anser att man behöver 2-3 par jeans, 3-4 par andra byxor inkl. shorts, ett tiotal linnen och tshirts, 2-3 par tjocktröjor/koftor. Det tycker jag räcker 🙂 Men sen ska man ju inte slänga "bara för att". men det kan vara skönt. Bara man tänker nästan gång vad man vill ha och inte handlar för att man vill ha nytt hela tiden.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

snor: har dock svårt för att göra det, jag är en sån som inte riktigt gillar att släppa saker. men jag tvingar mig själv då och då. typ varannat år, ibland oftare.

har ganska mkt maniskt samlarbeteende i släkten, så förstår vad du menar. Tycker det är skitjobbigt att lämna bort kläder och sådär, eftersom vissa grejer har ett affektionsvärde för nån i familjen och "tänk om jag behöver det här sen" och sådär...


   
SvaraCitera

skänker bort allt jag inte vill ha kvar, om jag är osäker brukar jag tänka "Jag sparar plagget i några veckor till men har jag ej använt det innan dess så skänks det"


   
SvaraCitera

Det är ju alltid skönt att inte ha en överfull garderob liksom 🙂 tycker jag iaf.


   
SvaraCitera
Kudhos

Rensar regelbundet. Traderar kläder som har något värt märke. Ev. snygga kläder.

Resten doneras. Rensar/går igenom garderoben var 6e månad.

Har tagit ett bra tag till där jag är nu, där jag börjar ha en garderob med kanske 60% plagg i min rätta storlek bara.


   
SvaraCitera

River ut allt i garderoben och sorterar upp i byxor, linnen, kjolar osv. Det som inte passar eller osannolikt kommer användas säljs eller skänks bort. Ofräscha/trasiga plagg skänks till textilåtervinning om möjlighet finnes.


   
SvaraCitera