Aviseringar
Rensa alla

GMU - Era tankar och åsikter!


Ämnesstartare

Yooo UM, allt väl?

Det kom upp en tanke i huvudet på mig för typ 20minuter sedan när jag insåg att jag kanske blir arbetslös i slutet av september igen. Tänker aldrig i helvete sitta hemma hos morsan igen och ha blomvattning som dagens höjdpunkt på schemat (haters gonna hate) som jag gjorde förra arbetslösa perioden.......

SÅ. Tänkte på GMU.

Tänker att det kanske är rätt bra att vara borta 90dagar på annan ort och få lite ordrar om ett och annat. Kolla hur bra man egentligen klarar sig i pressad situationer när man ska ut med karta i den mörka natten och försöka stila upp ett någorlunda vettigt vindskydd.

Någon som gjort detta? Vad har ni för tankar kring ämnet?

Nog för att det blivit ett par donken-besök sedan man slutade med idrott, men tror ej fysiktestet är så jävla svårt, ska nog kunne hinna träna upp mig till deras lägstanivå relativt snabbt iaf (2-3mån), men mer konceptet kring allt jag lurar över.

Själv har jag fan typ ingen aning, kom på detta nyss å därför vill jag ha lite idéer att bolla med då spontanitet inte är mitt vassaste kort.

Ha en fin kvällning!


   
Citera
Ämnesstartare

Tänker typ Hemvärnet i efterhand, stå samhället en tjänst och hjälpa till vid ja, t.ex. skogsbranden nu i Sala och liknande!


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

bortsett från att dt är så många krig och vapenfixerade pojkar där så tror jag dt är en bra grej!


   
SvaraCitera
Vuzz
 Vuzz

Jag gjorde GMUn förra hösten (mitten av augusti till början av november) och jag ångrar det inte en enda sekund! 

På månader vi var där utvecklades varenda en otroligt mycket både personlighetsmässigt och fysiskt. Plutonen på 30 killar och tjejer vart otroligt snabbt väldigt sammansvetsande, det är självklart väldigt utmanande vissa gånger men med bra inställning och tillsammans med resten klarar man det.
Utan sammanhållningen går det inte, alla eller ingen helt enkelt! 🙂

Så helt enkelt, tänkt över det men känns det rätt så kör, du kommer inte ångra det. De sakerna man får vara med om finns ingen annanstans.

Kolla bara upp var du vill göra inom försvaret efter genomför gmu och vilken omgång du ska söka för att komma in på just det, självklart kan man gå vad som helst och sen söka vilken befattning som helst efteråt om man ångrar sig men söker man den befattning man vill ha redan vid intagningen till GMUn så har man också en 100% klar plats inom det direkt efteråt, söker man om befattningen efteråt har de som gått den GMUn såklart förtur.

har du frågor så svarar jag gärna på det jag kan 🙂


   
SvaraCitera

Kör på främlingslegionen istället.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Som S3on säger så är där nog en hel del folk som behöver få sig en skopa vett, men annars verkar det ju bra och slår verkligen ju a-kassa och blomvattning då man antagligen lär sig något iaf.


   
SvaraCitera

Tycker det är bra att man spär ut nazisterna med lite vanligt folk. Kör hårt. Party


   
SvaraCitera
Kudhos

Har en polare som gjort GMU. Han verkar ha utvecklats ganska mycket under sin utbildning. 


   
SvaraCitera
Vuzz
 Vuzz

Haha, så mycket roliga fördomar folk uppenbarligen har Rodnar  Självklart finns det militärt intresserade personer som gör GMUn, som om det skulle vara en nackdel(inte det samma som "nazist", bör kanske läsa på kring försvarsmaktens värdegrundRodnar)

http://www.forsvarsmakten.se/sv/om-myndigheten/vara-varderingar/var-vardegrund/

, men de allra flesta jag gjorde det tillsammans med var helt vanliga människor utan någon som helst koppling till någonting militärt tidigare.(Som mig själv)
Dessutom är en stor del utav antagningsprövningarna ett psykologiskt test tillsammans med en psykolog för att avgöra lämplighet, psykologen gör också en säkerhetsprövning åt Underrättelse- och säkerhetstjänsten. Minsta svaj där och du får åka hem, när jag sökta var det 25.000 personer som ansökt, 10.000-15.000 fick komma på tester och 5.000 kom in så det är inte bara att knacka på och kliva in för vem eller vad som helstGladTumme upp


   
SvaraCitera