Aviseringar
Rensa alla

Göra slut med kompisar?


Ämnesstartare

Jag har snart gått ett år på gymnasiet och jag har nu allvarligt börjat fundera på att ”göra slut” med mina kompisar från högstadiet. Jag har varit väldigt blyg och osäker under hela grundskolan men det började bli bättre i nian och nu på gymnasiet är jag mycket mer självsäker. Men när jag är med det gamla gänget känner jag mig osäker igen. Jag känner mig lite utanför eftersom jag inte pratar så mycket med dom men dom pratar och är mycket med varandra. Alla de andra har också börjat dricka och festa men inte jag. Och det är aldrig nån av dom som frågar just mig om jag vill göra nånting.

Dom är bra och snälla människor men det känns som jag inte känner dom längre. Jag har funderat mycket på det här men det är jobbigt och jag har kommit fram till att det jag skulle sakna är minnena av det vi har gjort. Det känns som att om jag slutar vara med dom kommer minnena på nåt sätt inte gälla längre och det var bra minnen. Så hur ska jag göra? Det känns som att jag borde göra slut med dom men jag vet inte. Och hur ska jag göra i så fall? Ska jag säga att jag inte kan komma när det är något eller ska jag säga att jag inte vill komma eller ska jag bara sluta svara på sms? Det känns inte som att jag kan säga rakt ut att jag inte vill vara med dom längre eftersom dom inte har gjort något elakt eller så. Kan ni hjälpa mig?


   
Citera

Det är inte nödvändigt att officiellt säga upp vänskapen utan du kan låta den rinna ut i sanden... på så sätt kanske det blir lättare att träffa dem när/om ni väl vill träffa varandra igen.


   
SvaraCitera

Ethls:

säga att jag inte vill komma

Typ, lättast. De lär nog tröttna eller strunta i dig efter ett tag.


   
SvaraCitera

OFC I'll help ya! Tjejer som ber om hjälp är min största svaghet [wink]

Ibland växer man från sina polare och då är bästa sättet att bara strategiskt avlägsna sig från dem, ingen blir sårad.

Så antingen försöker ni göra något riktigt rolig tillsammans, du och dina kompisar, så att ni får lite "gnista" igen, eller så bara markerar du att du inte är intresserad av dem.


   
SvaraCitera

"-Det är inte jag.. det är dig det är fel på"


   
SvaraCitera

är ju bara sluta prata med dem.. kan ju inte va så svårt


   
SvaraCitera

man gör ej slut.
man stegvis trappar av att umgås


   
SvaraCitera

man låter det rinna ut i sanden bara, som föregående har sagt


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

okej, tack hörrni! Jag kanske ska göra så att när dom vill träffas ska jag helt enkelt hitta på nåt med nån annan [wink]


   
SvaraCitera

ibland vore det skönt om det var lika lätt att göra slut med partner som med vänner... låter man vänskap rinna ut i sanden är det ok, men låter man förhållande rinna ut i sanden är man ett as...


   
SvaraCitera