Forumet - grillad chicken

grillad chicken

295 0 37
haha.. skulle göra flygande jakob idag, så sa mamma att hon hade glömt jordnötterna i affären igår så hon bad mig åka och köpa idag. jag ba jaaa ok, så åkte jag och köpte (+ 150 kg godis/jordnöttsringar) iaf.. så nu när jag kom hem och ska börja laga så har hon glömt bananerna också D: snacka om confuzed

så jag undrar vad jag kan göra till en färdig grillad kyckling? typ ris, någon god sås? har det mesta hemma tror jag

Spana också in:

Slumpartad:

:


funkar inte, avskyr ums bildfunktion

enhimmelskdrog:

wihooo berätta om det var gott sen [party]


aaa[smile]

antrax:

[cry]
Värsta maträtten efter bruna bönor.


haha nej, underbart [bigsmile]

antrax:

Ja, grillad kyckling, ris och jordnötssås!


får göra nästa gång! visade sig att vi inte ens hade vanligt matris hemma, vad jag kan hitta, får lov att ta trekornigt quiona.. fattar inte vad det är med mami

framtidstron lever:

Hemskt recept! ta kokosmjölk istället! Och ha i lök, vitlök och helst currypasta, även om pulver funkar. Var noga med att inte bränna currypulver, det är lätt hänt.


får göra nästa gång, kanske blir gott? har grädde i, inte vatten
Lounge fact:

får göra nästa gång, kanske blir gott? har grädde i, inte vatten


tur det iaf! Men ha i lök och vitlök, stek och häll i grädde,, om du ska tjocka såsen senare så ta i antingen maizena eller smör och mjöl-klumpar separat (du gör de i en annan kastrull - häller över och vispar).
Det kommer iaf bli bättre så. Om du bara har mjöl, smör och grädde och curry får du ingen bra sås!
framtidstron lever:

sås


har hackat vitlök och lök nu, men alltså det här är matlganingsotursdagen nr 1.. vi har alla kryddor i världen men vi har inte curry [cry] vad är det för currypasta du snackar om? hittar bara röd currypasta i burk



Slumpartad:

så då [sad]


aha.. aldrig käkat.. ser komplicerat ut [crazy]
Lounge fact:

vad är det för currypasta du snackar om? hittar bara röd currypasta i burk


Ta den! Det blir godare än pulver. Stek först löken så den svettas och gulnar, ha i finhackad vitlök, currypasta och tomatpure och låt fräsa till, häll i grädde, eventuell biljong, ha i tjockning efter det har kokat upp (maizena eller stekt smörmjöl) under vispning.
Sen får du en riktigt god sås! Jämfört med mjölk + mjöl + smör + currypulver som det första receptet föreslog. Häll i lite mjölk om såsen blir för fet. Kokosmjölk är dock optimalt, gärna blandat med grädde.
framtidstron lever:

Ta den! Det blir godare än pulver. Stek först löken så den svettas och gulnar, ha i finhackad vitlök, currypasta och tomatpure och låt fräsa till, häll i grädde, eventuell biljong, ha i tjockning efter det har kokat upp (maizena eller stekt smörmjöl) under vispning.


Okej, hur mycket av allting? Har hackat 1 lök och 2 vitlöksklyftor. Ska jag ha i bara buljontärning, inte späda ut? Är sämst på att improvisera matlagning.