Aviseringar
Rensa alla

Gud och Kommunism


Ämnesstartare

Andra fåren:

Allt vad Satan har skapat är orättvisor och misslyckande.

Vad ser du att han är en räddare?

Saken är att det är tvärtom. Lucifer var en rebell och ledare över en anti-religös rebellisk makt som stod emot lagar som Jehova skapat.
Även han vara en skapelse men han ville att änglarna skulle vara fria och stod emot guds vilja, då kom syndafallet, gud sa att det var fel och skickade ner Lucifer till en plats som han kallade för hellvetet tillsammans med Lucifers medföljare.
När han föll blev han en fallen ängel, alltså en demon, bannad från paradiset så blev hans nya namn Satan och hans mål är att jorden en dag ska bli demonernas hemland.

Lucifer betyder ljusets gud eller ljusets bärare.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Alltså Satan är ond för att gud fick honom att se ut så, gud sa att han var ond.
Men om Satan är ond är ondska gott och godhet ont.
En annan sak demonerna "säger" är att människan är lika onda som dom själva men att änglarna förtjänar mer.


   
SvaraCitera

Cruento:

Lucifer var en rebell och ledare över en anti-religös rebellisk makt som stod emot lagar som Jehova skapat.

Och vad är det som är så rätt med detta?

Cruento:

Även han vara en skapelse men han ville att änglarna skulle vara fria och stod emot guds vilja

Och detta har lett till dem för stå inför en evig dom av tillintetgörelse.

Är detta så bra eller?

När Satan fick Adam och Eva att vara olydiga mot Jehova, väcktes en viktig fråga. Satan ifrågasatte inte Jehovas makt. Till och med Satan vet att Jehovas makt är obegränsad. Nej, Satan ifrågasatte Jehovas rätt att styra. Genom att kalla Gud en lögnare som undanhåller sina undersåtar sådant som de skulle kunna ha glädje av beskyllde Satan Jehova för att vara en dålig härskare. (1 Moseboken 3:2–5) Satan påstod att människorna skulle ha det bättre utan Guds styre. Det här var ett angrepp på Jehovas suveränitet, hans rätt att styra.

Adam och Eva gjorde uppror mot Jehova. De sade i själva verket: ”Vi behöver inte Jehova som härskare. Vi kan själva bestämma vad som är rätt och fel.” Hur skulle Jehova kunna avgöra den här stridsfrågan? Hur skulle han kunna lära alla skapelser med tankeförmåga att upprorsmakarna hade fel och att hans sätt att sköta saker och ting är bäst? Några kanske tycker att Gud helt enkelt borde ha tillintetgjort dem som gjort uppror och börjat om på nytt. Men Jehova hade förklarat att det var hans avsikt att uppfylla jorden med Adams och Evas avkomlingar, och han ville att de skulle leva i ett jordiskt paradis. (1 Moseboken 1:28) Jehova genomför alltid sina avsikter. (Jesaja 55:10, 11) Om han hade gjort sig av med upprorsmakarna i Eden, skulle det inte heller ha besvarat den fråga som hade väckts när det gäller hans rätt att styra.

Vi kan ta en illustration. Tänk dig att en lärare talar om för sina elever hur de skall lösa ett svårt matematiskt problem. En begåvad men upprorisk elev påstår att lärarens sätt att lösa problemet på är fel. Han antyder att läraren inte kan sin sak och hävdar att han har en mycket bättre lösning. En del elever tror att han har rätt och blir också upproriska. Vad skall läraren göra? Om han avlägsnar upprorsmakarna från klassen, vad får det för verkan på de andra eleverna? Kommer de inte att tro att deras klasskamrat och de som tog hans parti har rätt? Alla de andra eleverna i klassen kan förlora respekten för läraren och tro att han är rädd att bli överbevisad om att han har fel. Men anta att läraren låter den upproriske eleven visa klassen hur han skulle lösa problemet.

Jehova har gjort ungefär som läraren. Kom ihåg att upprorsmakarna i Eden inte var de enda som berördes. Miljoner änglar såg det som hände. (Job 38:7; Daniel 7:10) Hur Jehova tog itu med upproret skulle i hög grad påverka alla dessa änglar och till slut alla skapelser med tankeförmåga. Så vad har Jehova gjort? Han har låtit Satan visa hur han skulle styra över människorna. Gud har också låtit människorna styra sig själva under Satans ledning.

Läraren i vår illustration vet att upprorsmakaren och de elever som tagit hans parti har fel. Men han vet också att det kommer att vara till nytta för hela klassen att han låter upprorsmakarna få tillfälle att försöka bevisa sin sak. När de misslyckas kommer alla ärliga elever att se att läraren är den ende som är kvalificerad att leda klassen. På samma sätt vet Jehova att alla ärliga människor och änglar kommer att ha nytta av att se att Satan och hans medbrottslingar har misslyckats och att människorna inte kan styra sig själva. Som Jeremia i forna tider kommer de att lära sig den här viktiga sanningen: ”Jag vet, Jehova, att jordemänniskans väg inte tillkommer henne. Det tillkommer inte den man som vandrar att själv styra sina steg.” (Jeremia 10:23)


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Andra fåren:

Och vad är det som är så rätt med detta?

Alltså det spelar ingen roll, du verkar inte lyssna och det är svårt att förklara när någon är låst vid en vinkel och inte kan förstå att det finns andra tolkningar på kristendomen med.
Det jag talar om för dig n u är satanismen, du kan inte säga att det är fel, du ser endast från en sida och försöker inte så mycket mer heller så jag lämnar diskussionen så här, läs om om du vill försöka förstå.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Tråden låst på grund av inaktivitet


   
SvaraCitera