Aviseringar
Rensa alla

Gymnasiet, i vilka ämnen är att läsa moderna språk obligatoriskt.


Ämnesstartare

Undrar detta huvudsakligen för att i hela min gång i högskolan har tyska varit det ämnet jag hatat allra mest.

Jag har tänkt att läsa Naturvetenskap i gymnasiet nästa år och jag vill helst vara säker på ifall jag måste läsa ett modernt språk eller inte under detta.


   
Citera

Dan479:

högskolan

tror det blev lite fel nu... [wink]


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Dan_the_ironman:

tror det blev lite fel nu... [wink]

Fan då.

Ser ingen edit funktion så det får väl vara.


   
SvaraCitera

All nödvändig information kommer du att få innan du börjar gymnasiet. Men om jag minns rätt så var språk obligatoriskt för naturvetarna liksom för samhällarna. Du kan dock komma undan med det och helt enkelt. Men, du borde kunna reducera ämnet i gymnasiet. Men då går du miste om (100) värdefulla poäng och kanske får komplettera dom med något annat, som du kan läsa vid sidan av eller vid ett tilläggsår. Det kan du vid den aktuella tidpunkten ta upp med din klassföreståndare och rektor för att lägga upp en handlingsplan.

edit: Du kan klicka på plustecknet längst ner på ditt inlägg för att ändra det. men det förutsätter att du gör det kort efter det att du skrivit ditt befintliga inlägg.


   
SvaraCitera

Du blandade ihop högskola med högstadie
Samt ämne med linje.


   
SvaraCitera

teknik är det inte obligatoriskt i alla fall


   
SvaraCitera

Har kompisar som går NV spåret, och dom behöver iaf inte läsa något modernt språk. Vi har inte ens några sådana lärare anställda på skolan[crazy]


   
SvaraCitera

Du kan ju välja ett annat språk bara, i fall du vill ha en fresh start och inte skippa språk helt och hållet.

Vad du bör vara medveten om är att om du väljer att inte fortsätta med tyska på gymnasiet så går du miste om meritpoäng som kan vara fördelaktiga för vidare studier på högskola alternativt universitet.


   
SvaraCitera

På de flesta gymnasieskolor måste NV bara läsa 100 poäng moderna språk (1 år), jämfört med SP:s 2 år.

Men du får 0,5 meritpoäng för varje år du läser ett modernt språk från steg 3 och uppåt på gymnasiet, vilket gör väldigt stor skillnad för ditt medelvärde i avgångsbetyget.


   
SvaraCitera