Aviseringar
Rensa alla

Haft finnar i 2-3 år, försvinner ALDRIG!


Ämnesstartare

Om inte det jag har nu hjälper får jag gå till en läkare och få tetralysal utskrivet. Sen har jag en fråga angående hur ni tvättar erat ansikte. Jag fuktar alltid ansiktet med lite varmt vatten innan jag masserar in rengöringsprodukten, sen väntar jag kanske en minut innan jag noga sköljer av det. Men nu kommer vi dit jag alltid varit ganska osäker på - hur torkar ni ansiktet? Jag har liksom svårt att bara "dutta" med handuken i ansiktet för jag VILL verkligen få bort dom där döda hudcellerna och dom försvinner inte bara av att stryka lite lätt.


   
SvaraCitera

johant0r:

hur torkar ni ansiktet? Jag har liksom svårt att bara "dutta" med handuken i ansiktet för jag VILL verkligen få bort dom där döda hudcellerna och dom försvinner inte bara av att stryka lite lätt.

Du sköljer ju av dem tillsammans med rengöringsprodukten, så det räcker att du "duttar" med handduken.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

André Vifot Haas:

Du sköljer ju av dem tillsammans med rengöringsprodukten, så det räcker att du "duttar" med handduken.

Grejen är den att det är alltid rätt mycket kvar oavsett hur länge jag spolar ansiktet..


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Går tydligen inte att edita ett inlägg efter en viss tid så jag skriver ett nytt. Jag blev precis klar med kvällsrutinen och jag sköljde verkligen jättelänge men det satt fortfarande kvar hur mycket skit som helst så jag gnuggade lite försiktigt med fingrarna och då fick jag bort en del, men då blir man såklart hur röd som helst i ansiktet......


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

IceFalk:

Rengöring tar inte bort döda hudceller, det mjukar mest upp flagorna som sitter på huden. Peeling tar bort flagorna.

Jag hade en peeling/scrubkräm som jag köpte på apoteket, stod att den även tog bort pormaskar vilket inte hände då dom varken mognade eller försvann. Den rengöringsprodukten jag har nu är typ som gél men lite lösare och det blir som skum när jag masserar det i ansiktet.

Fick även höra från tjejen hos Hälsokost att den scruben jag använde inte var bra alls då den mer irriterar huden än att göra nytta.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

IceFalk:

IceFalk: Jag skulle rekommendera askorbinsyra, havregryn+honung eller socker+honung.

Okej, det största problemet just nu är alla röda fläckar i ansiktet som kommer fram när man rör huden, dvs irritation. Och jag blir ju fan aldrig ren i ansiktet, om jag sträcker på huden så ser man dom där vita grejerna som sitter inne i porerna..


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

johant0r:

Jag har alltid varit fet och glansig i huden och det kvittar hur många gånger om dagen jag tvättar mig, de döda hudcellerna finns alltid där.

Vad ska jag göra?

Alltså det finns ganska klara princip vad gäller ansiktshud överhuvudtaget. Jag vet inte om du tillhör extremfallen som kanske måste uppsöka hudvårdsspecialist men ansiktshud behöver inte vara svårare att behandla själv, gäller att man har tålamod och sköter huden regelbundet.

Testa att köra såhär veckovis, men det krävs nogrannhet och tålmodighet så oj oj oj. Jag har själv haft jätteproblem och är glad idag att man har lärt sig. Nu har jag knappt några märkbara problem än vad som är normalt.

Tvätta och håll rent huden!
Hitta en balans när det är dags att tvätta ansiktekt. Du får absolut inte se till att huden torkar ut för mycket för då sätter huden igång att fukta/fetta ansiktet. Jag använder en ansiktrengöring som är krämbaserad som man bara torkar bort med bomul. Sen då och då när ansiktet känns väldig fet använder jag en ett starkare ansiktsvatten, annars ett ansiktsvatten utan alkohol när huden känns halvsådär inte för fett eller för torrt. Jag ställer mig jäkligt tveksamt mot att du scrubbar ansiktet... vet inte om det är så jäkla bra om din hud är känslig som du förklarat. Huden behöver vila.

Absolut INTE pilla i ansiktet med smutsiga fingrar!
Man ska helst inte peta alls på några finnar eller pormaskar. Det finns speciella pill-verktyg för att få bort pormaskar, men där är väl jag ganska slarvig jag själv. Principen - peta så lite som möjligt på huden i ansiktet, isf ska fingrarna vara typ kliniskt rena! Bakterier triggar igång infektioner, finnar och pormaskar. Bakterier är usch!

Hår ivägen, lakan, mössor, kepsar mm
Ta bort allt som irriterar huden. KOmer ihåg att jag klippte lugg för att dölja finnarna och rodnad, hade på mig mössa neddragen över pannan osv. Upptäckte att sånt irritaterade och skapade bakteriehärd vilket i sig gav mig hudproblem. Känner till att fett hår, pga vax och hårdprodukter kan glider/kladda ner i ansiktet. Specieltl om man sover och rullar i smutiga lakan och använder kepsar, mössor etc.

Bastu, varmare klimat, kyla, sol
Ibland kan kroppen ha problem att behålla värmen och fuktigheten när det är kallt och torrt klimat. Det var märkbart när man reste till varmare länder att huden mådde mycket bättre och healde sig själv. Det är bra att tillföre mkt fukt (med måtta). Även när man begav sig ut i solen (normal sol, inte ligga ute på playan och steka bacon) så gillar huden det. Får i sig näring och energi den behöver. Så ut i solen, basta och kom ut till varmare och behagligare klimat. Det e bra medicin det!

Tålamod och nogrannet A&O!
Vet att det är skitjobbigt och frustrerande. Ibland om man slarvat mycket så ja, så bilr därav resultatet sådan. Och då är det bara att köra om från början igen. Man får ta sig en titt varje dag och verkligen kika vad för rengöringsmetod som behövs och verkligen se till att INTE peta eller pilla sönder någonting. Jättesvårt. Man blir ivrig och less.

Funkar inte detta så ska man vända sig till sin husläkare/vårdcentral och be om en remiss till hudvårdsspecialist som får dra sin slutsats vad som måste göras. Ibland måste vissa ha den hjälpen.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

johant0r:

hur torkar ni ansiktet?

Alltid en ren handduk. Brukar torka mig och gnugga huden väldigt torrt men nästan direkt så smörjer jag ett tunt tunt lager (smörjer först i händerna och sen försiktigt i ansiktspartierna) med vanlig hudkräm eller vilken fuktkräm som helst. Behöver inte vara dyra ansiktskrämer, men bara det är någonting som stoppar uttorkningen. Inte för mycket eler för litet kräm för då kan det bli för fett.

Smörjer jag inte in mig direkt blir jag snurtorr och typ får panik nästan [rolleyes], får för mig att jag får ont och ja hehe, hatar att känna mig torr.

Tycker du ska isf testa parfymfri vanlig fuktkräm till en början, man får nästan testa sig fram vilken kräm som fungerar för sin hud. För det mesta kör jag för krämer blandad hy (torrt&fuktigt) men ibland så får man ta till krämer för torr hy eller fet hy. Beror helt på hur duktig man har varit. Balans ska man försöka sikta mot.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

känns som om jag har haft finnar i en EVIGHET, men dom börjar försvinna nu :D:D:D


   
SvaraCitera

IceFalk:

Då är nog en torr olja och aspirinmasker bra för dig. Solros är den torraste jag kan komma på nu.

Du skriver så mycket om hudbehandlingar.

Är det du på bilden? Väldigt snygg.

Jag ska börja poppa roaccutan snart, ska bli skönt att bli av med de finnar jag har.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Daybreak:

Tvätta och håll rent huden!

Jag tvättar morgon och kväll med en ansiktsrengöring jag köpte på hälsokost, den heter nåt med Australian Care Facial Wash och på baksidan står det att den tar bort orenheter och förebygger blemmor (irritationer/röda ställen i ansiktet?). Efter det sköljer jag av det med vanligt vatten och FÖRSÖKER verkligen att inte stryka i huden för hårt så nån finne spricker, men tyvärr händer det alltför ofta. När det är klart masserar jag in en återfuktningskräm (Australian Care heter den och den innehåller Tea Tree Oil som luftar huden och dämpar irritationer).

Daybreak:

Absolut INTE pilla i ansiktet med smutsiga fingrar!

Försöker verkligen undvika detta, men ibland när man sitter vid datorn så pillar man sig i ansiktet..

Daybreak:

Hår ivägen, lakan, mössor, kepsar mm

Jag är klippt rätt korthårig och jag använder aldrig keps, mössa eller annan huvudbonad. Det enda jag har på mig ofta är ett par hörlurar men dom sitter liksom bara runt öronen.

Daybreak:

Funkar inte detta så ska man vända sig till sin husläkare/vårdcentral och be om en remiss till hudvårdsspecialist som får dra sin slutsats vad som måste göras. Ibland måste vissa ha den hjälpen.

Ska faktiskt till en hudläkare på torsdag så får väl se vad han säger.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

johant0r:

Jag tvättar morgon och kväll med en ansiktsrengöring

Undra om inte du ska försöka undvika tvättningen i ansiktet på morgonen och använda typ en rengöringstonic (vattnig produkt) med en bommullstuss och rengöra ansiktet på såt sätt. Sen när du kommer hem på eftermiddag/kvällen ska du nog göra samma sak och sedan innan du går o lägger dig, då kan du tvätta med vatten. Ja eller t.ex. när du ska gå och duscha osv. ett enkelt tips bara.

johant0r:

Ska faktiskt till en hudläkare på torsdag så får väl se vad han säger.

Håller tummarna! Hoppas de kommer fram till något.


   
SvaraCitera

johant0r:

Jag har alltid varit fet och glansig i huden och det kvittar hur många gånger om dagen jag tvättar mig

ju mer du tvättar desto fetare och glansigare lär din hy bli. tvättar man för ofta rubbar man balansen i huden. bara att ta vanligt vatten i ansiktet torkar ut huden, och tvättar du för ofta försöker huden kompensera med att producera mer talg för att inte bli så torr. och mer talg i dina porer ger mer finnar när de väl blir inflammerade (vilket de blir när talgen inte kommer ut. är huden för torr "släpper" den inte talgen.)


   
SvaraCitera

det finns något som heter stioxyl/steoxyl kommer inte ihåg vilket av dem det var..


   
SvaraCitera

Lermask är bra saker, det suger ut finnarna. Finns på hälsokosten. Jag tror inte den där tea tree oil saken är så bra, många säger att den gör allt värre.
Mjölksyra funkar också, det känns inte lika uttorkande som krämer med salicylsyra i. Acnix finns på hälsokosten och innehåller mjölksyra, annars finns det ren vassla att köpa som man kan badda på huden på både större mataffärer och hälsokosten.
Eftersom ph:t ska vara surt på huden för att finnar inte ska gro så är intimtvål asbra att tvätta ansiktet med och det är billigare än apotekets ansiktstvålar. Intimtvål innehåller ofta mjölksyra också.


   
SvaraCitera