Aviseringar
Rensa alla

Håll koll på barnen, det kan bli terrorister av dem


Ämnesstartare

Så Storbritannien har kommit med det genialiska förslaget att stärka antiterrorlagstiftningen genom att bland annat tvinga förskolelärare osv. att hålla utkik för och rapportera barn som misstänks kunna växa upp till att bli terrorister.

Hur exakt menar dem att det skall gå till? Har tillräckligt djupa studier gjorts på terroristers barndom och beteende i unga år för att man lätt skall kunna avgöra det? Eller ska man bara rapportera in ungjävlar som inte kan uppföra sig som folk? Vad har de tänkt göra med de rapporterade barnen? osv.

Har ni svar på dessa frågor eller fler frågor att ställa så känn er fria att göra det.
Spontant känns förslagets som något från amerikas mccarthy-era, när man angav alla som stack ut från mängden som "kommunister" som sedan tvingades försvara sig och visa hur lojala landet de var inför domstol osv. Inget bra kan komma från att börja peka ut folk som "misstänkta" redan som spädbarn.

http://america.aljazeera.com/articles/2015/1/5/uk-teachers-counterterrorism.html
http://www.independent.co.uk/voices/comment/sometimes-my-toddler-bellows-out-a-prayer-to-allah-does-that-make-him-a-potential-terrorist-9958528.html
http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/terrorism-in-the-uk/11323558/Anti-terror-plan-to-spy-on-toddlers-is-heavy-handed.html
http://www.metro.se/nyheter/vill-att-larare-ska-spionera-pa-barn-som-riskerar-bli-terrorister/Hdzoae!DDD0uJ8MmxUOZxW7xvIrg/
http://www.dn.se/nyheter/varlden/forskollarare-kan-bli-spioner/


   
Citera
Ämnesstartare

Om en pojke på tre år leker med barbie är han en bög och om man han verkar vilja leka krigslekar är han en terrorist Blink


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Tardig


   
SvaraCitera

Tardig


   
SvaraCitera

Ja, denna värld är allt bra konstig.

Folk som inte känner en tillhörighet från början som sedan börjar känna en tillhörighet till något kan gå åt vilket håll som helst. Dvs oavsett levnadsstandard och var man bor så om man inte känner tillhörighet till dit man bor men att några övertygar en att detta är bättre så kan vem som helst gå till det mest extrema.
Jag läste en artikel i SvD om två killar i danmark (båda med arabiskt ursprung, inte för att det spelar så stor roll) varav den ena inte kände att han hörde till hade blivit övertygad av fyra palestinska män att IS är en bra organisation och att det de gör är bra. Han gick med dem och utförde de fruktansvärda terrordåd som de utför och an tycker att det är ''fint''.

Det går inte att säga att någon är terrorist, de som nu känner att det här är min ideologi brukar hålla undan den från nära och kära kan jag tänka mig.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

men gu Ledsen


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Mycket glad


   
SvaraCitera

De verkar ha noll kontakt med verkligheten.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

bra förslag de kan komma några nya terrorister där


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

terrorister slutade vara coola när de slutade ha basker


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

inget vågar säga att nåt är fel hihi


   
SvaraCitera