Aviseringar
Rensa alla

Har du fått läxhjälp?


time
 time
Ämnesstartare

Sverige sätter stopp för läxrut redan efter årsskiftet. Läxhjälpsföretagen har blivit en mångmiljonindustri, men Löfven säger nej:

"– Vi ska inte ha ett läx-rut som gör det möjligt för de vars föräldrar som har råd att köpa läxhjälp, utan här gäller det att se till att läxhjälp ges efter behov, sa han i politikerduellen med Fredrik Reinfeldt en vecka före valet."

Start-sidan.jpg
Bild: www.studdybuddy.se

Naturligtvis finns det både fördelar och nackdelar med beslutet - men hur är det med din erfarenhet av läxhjälp? Har du dragit nytta av förmånen, känner du någon vars betyg gått från E till A eller vill du bara snacka av dig om fenomenet? 


Den här tråden är taggad med taggen "Plusmoderering" vilket innebär att vi kommer att moderera hårdare i syfte att skapa trevliga trådar med givande diskussioner och debatter. Utöver våra allmänna regler innebär detta följande, Tagg för trådar där ni vill ha extra moderering.


   
Citera
Ämnesetiketter
KSENIA

GÖR LÄXHJÄLPEN TILLGÄNGLIG FÖR ALLA MVH


   
SvaraCitera

time: Har du fått läxhjälp?

Jag hade lyckligtvis en mycket engagerad far, vilket hjälpte oerhört. För mindre lyckligt lottade borde skolan naturligtvis erbjuda läxhjälp, vilket min till stor del gjorde, snarare än att det avgörs med hjälp av plånboken.


   
SvaraCitera

Ne! Hade behövt.


   
SvaraCitera

time: Ja, men det hjälpte mig inte alls

pga sjukligt ointresserad i studierna. 


   
SvaraCitera

time: Totalt har 8 användare röstat. (Du röstade blankt)

alltså jag gick i skolan i en tid då rut inte var annat än ett förnamn för gamla tanter...
jag tror att hitta ett system med läxhjälp efter behov är bättre.


   
SvaraCitera

time: Nej, och det hade nog inte gjort någon skillnad


   
SvaraCitera

time: Nej, men det hade nog hjälpt mig

syftar då på gymnasiet. bodde ej hos mina föräldrar, men ingen av dem hade läst den fysik/matte jag läst så hade inte kunnat få läxhjälp hemma ändå.

fick alltid hjälp va mina föräldrar i grundskolan dock.


   
SvaraCitera

har för övrigt jobbat hos 1 skitföretag som sysslar med läxhjälp. hjälpte en tjej som höjde sig från att ligga på typ d-e till att få a-b  på proven, tror hon hade kunnat uppnå det resultatet med läxhjälp i skolan också, eller om hennes föräldrar lagt mer tid på henne.


   
SvaraCitera

iom att jag jobbat med med läxhjälp har jag ju också sett var i stockholm familjer sökt hjälp. det är ingen slump att det är i danderyd/täby/nacka som de flesta familjer som söker hjälp finns.... läxhjälp ska finnas till alla som vill ha det.


   
SvaraCitera

vi har alltid haft läxhjälp i skolan, har aldrig gått på d


   
SvaraCitera
Draug

time: Nej, och det hade nog inte gjort någon skillnad


   
SvaraCitera
Hyfs
 Hyfs

Jag använde faktiskt studdybuddy. Och det var fantastiskt. Mina resultat blev bättre och bättre.


   
SvaraCitera

KSENIA: GÖR LÄXHJÄLPEN TILLGÄNGLIG FÖR ALLA MVH

+1. Det är förjävligt att man tagit bort extra-matte/extra-språk eller vad det heter på många skolor, men det är en annan grej (om det gäller kommunala).


   
SvaraCitera

Tycker det är bra att läxhjälp finns i skolan, men vill också främja läxhjälp som en tjänst där unga människor kan tjäna en extra slant.


   
SvaraCitera