Aviseringar
Rensa alla

Har jag astma?


Ämnesstartare

Tjaa! Börjar fundera på om jag har astma i samband med min pollenallergi..

Häromdan så var jag ute och gick, och jag hade glömt ta en tablett mot min allergi, och så efter ett tag så kände jag hur det blev alldeles slemmigt vid luftrören, andningen blev ''pipig'', och det var ganska så obehagligt.

Samma sak hände idag oxå när jag vaknade upp, hade såklart inte tagit nån allergi tablett än, och luftrören kändes jätte slemmiga och det pep och rosslade när jag andades, tyckte det var riktigt obehagligt. Så jag var tvungen att verkligen hosta bort allt slemm, och några sekunder efter att jag hade gjort det så kom allt slem tillbaka igen och andningen blev pipig och obehaget letade sig fram igen..

Asså vad bör jag göra? Är det farligt?


   
Citera

Kontakta läkare, har du astma som triggas av allergi så kan du få medicin [cute]


   
SvaraCitera

Kontakta läkare är vad du bör göra.


   
SvaraCitera

Steg 1, ta dina jävla mediciner för att slippa de hela.
steg 2. Gör som de de före mig sagt. Kontakta läkare, du är ju för fasen ung och får de graits!


   
SvaraCitera
Exner

Nintendo:

astma som triggas av allergi


   
SvaraCitera

ser vi ut som läkare eller? Gå till doktorn och få en riktig diagnos istället för en hypotes av oss.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Fingerprints:

ser vi ut som läkare eller? Gå till doktorn och få en riktig diagnos istället för en hypotes av oss.

herregud, ville bara höra vad andra hade att säga om det först.

Pratade om det min morsa men hon sa bara att ''åh gud det där är ingen fara, jag har oxå så och lalala''

Men jag har aldrig fått dessa symtomer senare, typ förra veckan som jag börja märka det, men tar clarityn mot pollenallergin och då lungar dom här astma symtomerna ner sig.

Men tack så mycket för svaren!


   
SvaraCitera

wiieee11:

herregud, ville bara höra vad andra hade att säga om det först.Pratade om det min morsa men hon sa bara att ''åh gud det där är ingen fara, jag har oxå så och lalala'' Men jag har aldrig fått dessa symtomer senare, typ förra veckan som jag börja märka det, men tar clarityn mot pollenallergin och då lungar dom här astma symtomerna ner sig.Men tack så mycket för svaren!

Tycker bara att är man orolig så går man till doktorn, annars blir man bars mer och mer fundersam


   
SvaraCitera

wiieee11:

Asså vad bör jag göra? Är det farligt?

gå till läkare. man kan ha astma i samband med försyling också, om du kanske har det,.
man kan dö av astma om man inte får medecin, men vet ej hur alvarligt ditt fall är? man brukar inte kunna andas, eller ha svårt att andas om man har astma.


   
SvaraCitera

låter som att du har det (har det själv). om det bara händer när du inte tar din allergimedicin kanske du inte behöver någon astmamedicin (istället får du se till att sköta din medicinering), men om du har besvär annars också är det viktigt att du bokar tid på en vårdcentral så att du kan få recept på mediciner


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Kan ju uppdatera lite nu och säga att jag samma dag som jag skrev detta ringde till vårdcentralen. Jag fick en tid och fick träffa en läkare. Han remitterade mig till en astma sjuksköterska en vecka senare.

Jag fick göra nån blåsgrej vilket var skiiiiiiiitjobbigt. Efter att jag gjort det fick jag en tid hos läkaren igen en vecka senare. Läkaren sa att den här blåsgrejen inte visade något speciellt och jag har inte astma.

Dock så fick jag svårt att andas en dag när jag var ute&sprang mitt i skogen, trodde jag skulle tuppa av mitt i skogen, så jag fick panik och drog hem igen. Men detta hade läkaren inte mkt att säga om, han sa bara att jag skulle ut o springa igen, om samma sak händer en gång till så måste jag fixa en ny tid för att utreda det.[tard]


   
SvaraCitera

wiieee11:

Men detta hade läkaren inte mkt att säga om, han sa bara att jag skulle ut o springa igen, om samma sak händer en gång till så måste jag fixa en ny tid för att utreda det.[tard]

Okej det låter ju som att du har någon form av lättare astmatiska problem även om det inte är just astma.
Om problemen fortgår tycker jag att du ska kontakta läkare igen och be om något avsvällande korttidsverkande, typ bricanyl. Det är en medicin för akuta behov, såsom andningsbesvär vid sportande, alltså inte något du bör ta på daglig basis.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

skuld:

Okej det låter ju som att du har någon form av lättare astmatiska problem även om det inte är just . Om problemen fortgår tycker jag att du ska kontakta läkare igen och be om något avsvällande korttidsverkande, typ bricanyl. Det är en medicin för akuta behov, såsom andningsbesvär vid sportande, alltså inte något du bör ta på daglig basis.

Okej, tack! [bigsmile]


   
SvaraCitera