Aviseringar
Rensa alla

HDMI ljud


Ämnesstartare

Tja

Jag har kopplat in datorn till tvn via en HDMI kabel. Det konstiga är att det verkar bara som att man kan använda tvns ljud och inte datorns. Grejen är att jag har köpt fina högtalare och jag kan bara lyssna på dom via datorns ljudkorts som är riktigt kasst, jag vill ju kunna koppla in dom i datorns ljudkort och få mycket bättre ljud... Har testat på kontollpanelen ljud och aktiverat datorns högtalare och inaktiverat tvns men det funkar bara inte.

Snälla hjälp mig!

//Chrillie


   
Citera
Ämnesetiketter

christoffer stålring:

och jag kan bara lyssna på dom via datorns ljudkorts som är riktigt kasst

christoffer stålring:

jag vill ju kunna koppla in dom i datorns ljudkort och få mycket bättre ljud

[confused]


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Enda sedan jag kopplade in tvn i datorn så att tvn blir datorskärm (via hdmi) så börjar tvn brusa högt som fan då och då... hdmi ftl


   
SvaraCitera

Detta gör mig konstig. [shake]

Hur vill du ha det?


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Whoops skrev lite fel^^ Jag menar att ljudet går via tvns ljudkort som är dåligt. Datorns är mycket bättre. Men jag har på ngt konstigt sätt lyckats fixa det genom att bara trycka runt på olika inställningar och såklart kopplat in högtalarna i datorn.


   
SvaraCitera

Har också samma problem. Men på nått sätt lyckas jag alltid fixa det och tills nästa gång därefter så glömmer jag av det -,-

Men på på Vista så går du in på kontrollpanelen > ljud > uppspelning > pausar ditt nuvarande ljud och ändrar till HDMI.. Sen så kan du trycka av och sen på filmen..

Det funkar för mig iaf ;D


   
SvaraCitera