Forumet - Hemmagjord cider.

Hemmagjord cider.

2638 0 28
Sååå, jag vill veta ALLT om det. ALLT.
Jag har nu gjort enligt denna sida: http://www.angelfire.com/ab7/cider/cider.html[tard]

Men det kanske enbart är skit och jag kommer bli alkoholförgiftad eller något annat hemskt?!?
Jag är inte så lärd i ämnet...[cute]

men jag vill veta om de är farligt?
kan de bli något förgiftning eller ngt under jäsningsprocessen???

osv. Tacksam för svar. O kom inte me "Fel å köpa på systemet", ellr ngt. De är bara onödigt

peaaaaaaace!! [love]
Nej, så länge du inte har något trä i så fungerar det fint, och du kommer inte att bli förgiftad.

Det är praktiskt taget omöjligt göra så fel att man jäser något giftigt.

aware:

kan de bli något förgiftning eller ngt under jäsningsprocessen???


Cidern kan bli dålig om du har bristande hygien på ditt jäskärl och dina redskap du använder. Så var mycket noga med det.

Spana också in:

Jag kollade den länken du var inne på, ska jag vara ärlig så är det ett skitrecept. Du kommer inte få mycket drickbar cider på en 1.5 liters flaska.

Receptet rekommenderar även bakjäst (?) vilket kommer att få ditt cider/vin att smaka skit om det inte får stå en längre tid och mogna.
Jag tror även att du behöver klarningsmedel för det kommer bli som en skummig jästsoppa på bara en vecka.
Jellybeans:

Jag kollade den länken du var inne på, ska jag vara ärlig så är det ett skitrecept. Du kommer inte få mycket drickbar cider på en 1.5 liters flaska.


Finns de nått bättre recept imorgon då??
Skulle helst vilja ha d å bjussa på till nsäta helg...[crazy]

Jellybeans:

Receptet rekommenderar även bakjäst (?) vilket kommer att få ditt cider/vin att smaka skit om det inte får stå en längre tid och mogna.
Jag tror även att du behöver klarningsmedel för det kommer bli som en skummig jästsoppa på bara en vecka.


Torrjäst tog jag. Från kronan.....Men jag behöver de om en vecka typ..:/ Exakt vad är klarningsmedel...??? xD
Något som inte stod i receptet. Du måste få tag i någon juice utan konserveringsmedel, annars kommer det inte att jäsa så bra..

Om jag vore du så skulle jag strunta i det hela, det kommer inte gå bra att bara göra 0.5-1.5l cider direkt i en flaska.

Vill du verkligen så vore det inte dumt att fixa en damejean/jäskärl, riktig vinjäst och göra något i större skala.

Det går absolut inte att lägga bakjäst och juice i en 0.5l flaska och få något liknande köpcider på en vecka.
Jellybeans:

Vill du verkligen så vore det inte dumt att fixa en damejean/jäskärl, riktig vinjäst och göra något i större skala.


Jag är under arton... Annars skulle jag nog aldrig göra de här [n]

Jellybeans:

ågot som inte stod i receptet. Du måste få tag i någon juice utan konserveringsmedel, annars kommer det inte att jäsa så bra..


De stog ju att man kunde spä ut de... Men ja har gjort de här nu MED konserveringsmedel men de e de att Man kunde spä ut de då???
Jellybeans:

Nej, man kan inte göra något som smakar någorlunda gott på en vecka.
Kanske HB men det är ju lite klurigt..


Hb skulle vara utmärkt men jag har inte den rätta utrustningen riktigt... xD

Fast, finns det något tips som du vet är bra...? Som de står i detalj i alltså. Jag är inte så bra på sådant, googlar oftast ochtar första bästa..[bigcheers]