Forumet - Hjälp med ZTE Blade!

Hjälp med ZTE Blade!

435 0 10
Köpte nyligen en ZTE Blade och är riktigt nöjd med den, men jag några saker som jag hoppas att någon här kan hjälpa mig med:

1. Jag har försökt att synka mellan Blade:n och en annan mobil via bluetooth, men Blade:n säger att jag måste ha en kod för att kunna koppla samman enheterna. Det kommer upp två förslagskoder som jag har provat med, 1234 och 0000, men det fungerar inte.

2. Jag har även försökt koppla samman ett bluetooth headset med Blade:n, men det hittas inte ens fast bluetooth är aktiverat på båda.

3. Samtalskvaliten är inte så bra. Det hörs som ett brus i bakgrunden både via vanliga högtalarna och via de medföljande snäckorna. Jag tycker inte att det är så jättefarligt, men en del som ringer till mig hör också detta brus och blir irriterade. Är det något fel på just min telefon eller finns det någon annan här som också har det så?

Tacksam för hjälp!
Knarko:

.an har jag inte haft några problem med så kanske bara är din mobil som är problemet på den fronten?


Hoppas att det bara är något tillfälligt med mottagningen, för eftersom den funkar perfekt annars så blir det nog lite jobbigt att skicka in den på lagning alternativt få den utbytt, vilket jag föredrar i så fall.

Kom på en till sak med som du kanske vet...Hur ställer man in sms-signalen på bara vibration? Det borde väl gå? Jag har gjort som jag tror att man ska göra, men det blir bara vibration när någon ringer till mig.
Nian3:

Hoppas att det bara är något tillfälligt med mottagningen, för eftersom den funkar perfekt annars så blir det nog lite jobbigt att skicka in den på lagning alternativt få den utbytt, vilket jag föredrar i så fall.


Jag minns förvisso i början att det brusade i mobilen men det var inte under samtal utan när jag sov och surfade runt lite med mobilen så kunde det brusa till men det försvann.

Nian3:

Kom på en till sak med som du kanske vet...Hur ställer man in sms-signalen på bara vibration? Det borde väl gå? Jag har gjort som jag tror att man ska göra, men det blir bara vibration när någon ringer till mig.


Gå in bland dina meddelanden
Tryck på Menu-knappen
Tryck på inställningar
Gå ner en liten bit tills du ser rubriken "Aviseringsinställningar (nu har jag version 2,2 och du har nog 2,1 antar jag men borde inte vara större skillnad).
Där står i alla fall "Vibrera" tryck på den och tryck sen "alltid" om du vill att det alltid ska vibrera.

Spana också in:

Knarko:

Jag minns förvisso i början att det brusade i mobilen men det var inte under samtal utan när jag sov och surfade runt lite med mobilen så kunde det brusa till men det försvann.


Okej det har jag aldrig märkt, men däremot vibrerar den ju till när man trycker på de fysiska knapparna längst ner, men det antar jag är gjort så, så det har jag inte reagerat på.



Knarko:

Gå ner en liten bit tills du ser rubriken "Aviseringsinställningar (nu har jag version 2,2 och du har nog 2,1 antar jag men borde inte vara större skillnad).
Där står i alla fall "Vibrera" tryck på den och tryck sen "alltid" om du vill att det alltid ska vibrera.


Jag har också 2.2 men ser inte någon rubrik som heter Aviseringsinställningar under inställningar. Jag har istället gått in på ljud och där aktiverat vibration på alltid, men det blir bara vid inkommande samtal...
Nian3:

Jag har också 2.2 men ser inte någon rubrik som heter Aviseringsinställningar under inställningar. Jag har istället gått in på ljud och där aktiverat vibration på alltid, men det blir bara vid inkommande samtal...


Gå bara in på meddelanden och sen inställningar där genom att trycka på menu-knappen och gå ner tills du ser vibrera helt enkelt ;D
Knarko:

Härligt!
Säg till om det är något mer, annars är Åtta också en ZTE ägare och mer nördig än jag på det området ;)


Okej tack, det ska jag göra. Är även på jakt efter någon form av fodral eller väska till den. Har hittat några sidor på nätet men känns lite saftigt att punga ut 150-200 spänn för det. Vet du kanske vart man skulle kunna få tag på det billigare?
Nian3:

Jag har försökt att synka mellan Blade:n och en annan mobil via bluetooth, men Blade:n säger att jag måste ha en kod för att kunna koppla samman enheterna.


Det är exakt samma säkerhetsfunktion som i alla andra blåtandsenheter. Du behöver bara skriva in samma kod på båda enheter (spelar ingen roll vilken kod det är). Det är till för att du inte ska kunna koppla upp dig mot random människor på stan utan deras tillåtelse.

Nian3:

2. Jag har även försökt koppla samman ett bluetooth headset med Blade:n, men det hittas inte ens fast bluetooth är aktiverat på båda.


Aldrig testat, så jag har ingen aning. Kontakta tillverkaren så kan de säkert hjälpa dig.

Nian3:

Är det något fel på just min telefon eller finns det någon annan här som också har det så?


Jag har då inte hört något brus, så det har nog mer med din täckning att göra. Kan förstås vara dina högtalare som är CP också. Testa i så fall att spela upp något annat ljud. Får du samma problem då får du väl reklamera telefonen.
Åtta:

Det är exakt samma säkerhetsfunktion som i alla andra blåtandsenheter. Du behöver bara skriva in samma kod på båda enheter (spelar ingen roll vilken kod det är). Det är till för att du inte ska kunna koppla upp dig mot random människor på stan utan deras tillåtelse.


Okej ja nu funkade det faktiskt, men det fungerar fortfarande inte med headsetet. Blade:n hittar inte ens det. Dock är headsetet ett Nokia, så det kanske är därför som det inte går ihop...



Åtta:

Jag har då inte hört något brus, så det har nog mer med din täckning att göra. Kan förstås vara dina högtalare som är CP också. Testa i så fall att spela upp något annat ljud. Får du samma problem då får du väl reklamera telefonen.


Har provat högtalaren och spelat upp musik och så och det funkar jättebra. Hör inget brusljud då så det verkar bara vara vid samtal. Det är ju trots allt en budget mobil så jag vet inte riktigt hur mycket man kan räkna med, men jag vill ju gärna slippa ljudet också om inte ni hör det...