Forumet - Hjälp mig med ett mattetal!

Hjälp mig med ett mattetal!

71 0 5
Behöver lite hjälp med hur man ska lösa detta mattetal på ett bra sätt...

"A special paint is made by mixing 200 g of red with every 300 g of blue.
a) How much red paint will there be in 24 kg of the mixture?
b) How much red paint would have to be mixed with 12 kg of blue to keep the mixture consistent?
Hm...

200 g+300 g= 500 g
400 g+600 g= 1000 g
Mängden röd färg vs. blå färg är 4/6 för röd och 6/6 för blå (eller 2/3 för röd och 3/3 för blå om man så vill) <--- obs tillägg, 3:an står för vikten blå färg, ingenting annat. Alltså att vikten röd färg är 2/3-delar av den blå färgens.

a. 0,4(24kg)=9,6 kg röd färg (mängden blått är 14,4 kg. Dvs. 9,6+14,4=24 kg)
b. 12 kg blått=12,000 g
12/3=4
4,000+4,000=8,000 g
b)svar: 8 kg

får jag det till. Big fail om jag har fel.

Spana också in: