Aviseringar
Rensa alla

hjärtproblem.


Ämnesstartare

hejsan, under slutet på 2011 tills nu, har jag ofta fått hjärtklappning. Det är inte en vanlig hjärtklappning som varar i nån minut och sedan går över. Jag får det när jag vilar, oftast. Hjärtat slår verkligen jättehårt och jag får bröstsmärtor. Jag måste sätta mig ner för att det gör så ont och jag får lite problem med andningen. Hade inte fått det på några dagar och inte tänkt på det, tills idag. Jag hjälpte till med disken och plötsligt får jag en mild tryckande smärta i bröstet och hjärtklappning, tänkte att det går väl snart över. Men efter några minuter blir det värre och smärtan går över till under käken och lite på överarmen. Jag går och lägger mig ner och vilar och andas lugna djupa andetag, men det går fortfarande inte över. Är less på dehär nu och börjar bli orolig på vad det är. Min vilo puls är på 90 slag per minut ( inte normalt ) vi ska kolla upp det på vårdscentralen, men vill vara beredd på vad svaret kan vara. kan ni kanske veta vad det kan vara? är det allvarligt?


   
Citera

Kanske är någon blodsjukdom som är enkel att lindra? Järnbrist kanske? om din vilopuls är på 90 slag måste jag fråga dig (ta inte illa upp) om du är överviktig? Har du någon i släkten med hjärtproblem?
Hur gammal är du?


   
SvaraCitera

Det är inte alldeles ovanligt att det blir precis som du beskriver det pga. stress.


   
SvaraCitera

Hmm... Jag har samma problem, lite mildare dock. Häromdan till exempel när jag vaknade så slog mitt hjärta väldigt fort och ''våldsamt'', inte så våldsamt dock. Försökte slappna av och ligga ner men den fortsatte bara att slå snabbt, det var verkligen jätte jobbigt.

Brukar också känna av små ojämna hjärtslag osv. Var på vårdcentralen och kollade upp det. Läkaren sa att det inte var så farligt, men han gjorde ett EKG och sa att han såg nån liten omärkvärdig grej som inte var så farlig.

I ditt fall låter det lite allvarligare, då du beskriver att du får svårt att andas och att det gör ont.

Men oroa dig inte. Men du ska definitivt kolla upp det hos vårdcentralen, det är aldrig bra att gå runt med hjärtfel som inte är kontrollerat. Förhoppningsvis så hittar dem felet och kan motverka det i form av någon medicin eller liknande.

Det löser sig ska du se! [smile]


   
SvaraCitera

Har haft detta & det var pga stress.. Men boka du tid hos vårdcentralen för att vara på den säkra sidan! [smile]


   
SvaraCitera

Dra ner på socker och koeffin, har märkt att jag får liknande perioder då jag är stressad och stressäter godis och koffeindrycker. Försök lägga om vanorna också, kanske gå en promenad 30 min varannan dag i skogen?


   
SvaraCitera

Åh har också så¨, men brukar ej få svårt att andas. Men kan känna hur mitt hjärta slår i princip hela tiden och har puls som någon som sprungit maraton. Skitjobbigt. Antagligen psykosomatiskt dock, men det gör det ju inte mindre jobbigt. Käkar betablockerare, men de hjälper ej särskilt mycket. Snart van Gogh:ar jag det.


   
SvaraCitera

och nä är ej överviktig eller någon och godis- koffeinråtta


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Är ej överviktig. Mina kompisar tycker jag är FÖR smal. Hehe, är 13 år. Har ingen stress eller något sådant. Brukar rida en dag i veckan.


   
SvaraCitera

antagligen kommer de inte hitta något fysiskt fel på dig
det är ovanligt med hjärtproblem i din ålder
det är bra att du kollar upp det. propsa på att få ett långtidsEKG kopplat på dig under ett dygn. Ett sådant har en knapp på sig där du får trycka när du känner symtomen. DÅ kommer läkarna kunna analysera hur dditt hjärta fungerar exakt i de stunderna du har symtom. Ifall ingenting visas på detta EKG kan du känna dig lugn.


   
SvaraCitera

Jag hade samma problem så sa de att det kan vara för min rygg är lite snett elr ngt, asså att revben kan störa när man gör ngt och ryggen blir liksom trött. För mig hjälpte det att lära sig andas med bröstkorgen, killar gör det från när de födds, men tjejer brukar andas så at istället än bröstkorgen som ska röra sig rör sig magen.


   
SvaraCitera